5 híresség, akiket megviselt a terhesség és ezt nyíltan el is mondták

59th GRAMMY Awards - Press Room
FilmMagic/59th GRAMMY Awards - Press Room - Jason LaVeris
sztáranyuka terhesség terhességi rosszullét babavárás
Noha a várandós sztárok szinte mindig pompásan néznek ki kismamaként, sokan közülük bevallották, hogy nehéz dolgokkal kellett megküzdeniük a babavárás kilenc hónapja alatt. A terhesség csodálatos időszak, de vannak árnyoldalai is: a reggeli rosszulléttől az egészen súlyos egészségügyi problémákig.

A terhesség alatt átélt kellemetlen emlékeket nem jó feleleveníteni, ezek a híres anyukák remélik, hogy segíthetnek felhívni a figyelmet azokra a tapasztalatokra, amelyeket sok nő átél a terhesség alatt. Persze a nap végén ezek az anyukák mind egyetértenek abban, hogy gyermekeiket a karjukban tartva megérte minden előtte átélt nehéz pillanat.

terhesség
Kim Kardashian számára a terhesség egyáltalán nem volt könnyű
Forrás: Getty Images

Mit mondtak a hírességek a terhességről?

1. Kim Kardashian

A terhesség nem volt könnyű Kim Kardashian számára
Forrás: Andrea RENAULT / AFP

A terhesség nem volt könnyű Kim Kardashian számára, aki olyan szövődményekkel küzdött, mint a magas vérnyomás és a placenta accreta, amely akkor fordul elő, amikor a placenta a méhfalba nő. Ez nemcsak kényelmetlenné teheti a terhességet, hanem megnehezítheti a szülést is. Miközben második gyermekével, Sainttel várandós volt, Kim megosztotta, hogy a dolgok egyáltalán nem voltak számára könnyűek. „Őszinte leszek: számomra a terhesség életem legrosszabb élménye! LOL! Egyetlen pillanatát sem élvezem, és nem értem, hogy mások miért találják élvezetesnek" – írta Kim a már megszűnt blogján. „Talán a duzzadás, a hátfájás, vagy csak az egész agyzsibbasztó érzés, ahogy a tested növekszik, és semmi sem passzol rád. Mindig úgy érzem, mintha nem is a saját bőrömben lennék. Nehéz ezt megfogalmazni. Nem érzem magam szexinek sem, inkább bizonytalannak, és a legtöbbször csak undorítónak." 

Egy komplikált szülés után Kim úgy döntött, hogy béranya segítségével hozza világra legfiatalabb két gyermekét.

2. Katherine Heigl

Premiere of “Unforgettable”  - Arrivals
Katherine Heigl  terhességének  volt egy része, amit nem különösebben élvezett
Forrás: AFP/AFP or licensors

Katherine Heigl elismeri, hogy fia, Joshua Jr.-ral való terhessége elég könnyű volt, de volt egy része a várandósságnak, amit nem különösebben élvezett. Katherine elmondta, hogy gyakran gyomorégése volt, és miközben a Kétely című filmjén dolgozott, állandóan a kollégái előtt böfögött. „Ami igazán megviselt, az a gyomorégés volt” - osztotta meg a People magazinnal. „Megkérdezheted a kollégáimat, soha nem hagytam abba a böfögést. Szörnyen éreztem magam emiatt, de egyszerűen nem tudtam mit tenni. Valaminek a közepén voltam, és egyszer csak elkezdtem böfögni. Borzasztó volt. Olyan voltam, mint egy egyetemista fiú.”

3. Beyoncé

2024 iHeartRadio Music Awards - Show
Amikor Beyoncé az ikreivel volt várandós, preeclampsia, azaz terhességi toxémia alakult ki nála
Forrás: Billboard via Getty Images

Amikor Beyoncé az ikreivel volt várandós, preeclampsia, azaz terhességi toxémia alakult ki nála, ami egy életveszélyes állapot, magas vérnyomás és a vizeletben kialakuló magas fehérjeszintek jellemezik. Emiatt terhessége végén ágynyugalomra kényszerült. A helyzet azonban veszélyesebbé vált, és végül sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta. „218 font ( ~99 kg) voltam azon a napon, amikor Rumi és Sir megszületett. Toxémiától voltam duzzadt, és több mint egy hónapja ágynyugalomra voltam ítélve. Az én egészségem és a babáim egészsége is veszélyben volt, ezért sürgősségi császármetszést végeztek.” – írta Beyoncé egy személyes esszében a Vogue számára.

4. Mariah Carey

Empire State building to host Mariah Carey for 25th anniversary of " All I want for xmas is you"
Miután Mariah Carey megszülte ikreit, elárulta, hogy egy igen nehéz terhesség állt mögötte
Forrás: AFP

Miután Mariah Carey megszülte ikreit, elárulta, hogy egy igen nehéz terhesség áll mögötte. Terhességi cukorbetegsége és Beyoncéhoz hasonlóan preeclampsiája alakult ki, ezért hosszú időre ágynyugalomra kényszerült. Többször is kórházba került, és a 35. héten végül sürgősségi császármetszést végeztek rajta. „Nem hiszem, hogy megértettem, mekkora hatással van ez a testre” – osztotta meg Mariah 2011-ben. „Ez nem csak annyiból áll, hogy nem nézel ki jól, és van egy pocakod… Két babát kihordani, hacsak valaki nem élt át hasonlót, nagyon nehéz megérteni. Amit átéltem, a terhességem nagyon egyedi volt atekintetben, ami velem történt.” Majd így folytatta: „Attól féltem, hogy soha nem fogok tudni rendesen járni. Óriási teher volt. Leültem, és akkor valakinek segítenie kellett felállni. Még a WC-re sem tudtam egyedül elmenni. Csak annyit mondtam: 'Mit csinálunk? Kórházba megyünk?' Nem, kitartok. Folytatom a gyógyszerek szedését, hogy a babák bent maradjanak… Azt akartam, hogy ne legyenek koraszülöttek.”

5. Amy Schumer

Amikor Amy Schumer várandós volt a dolgokat bonyolította egy állapot, amit hyperemesis gravidarumnak neveznek
Forrás: ANGELA WEISS / AFP

Amikor Amy Schumer várandós volt fia, Gene érkezése előtt nem titkolta el, hogy milyen volt számára a terhesség. Elárulta, hogy a dolgokat bonyolította egy állapot, amit hyperemesis gravidarumnak neveznek, és ami súlyos hányingert és hányást okoz. Emiatt többször is kénytelen volt lemondani előre meghirdetett szerepléseket. Bár Amy mindig elmondta, hogy nagyon szerencsés, hogy terhes, elismerte, hogy kihívásokkal teli volt számára ez az időszak. „Elég kemény volt” – mondta a Late Night with Seth Meyers című műsorban. „Nem gondoltam volna, hogy a terhesség ilyen szívás lehet... Útközben egy csomószor hánytam, de megérte, annyira szeretlek titeket. Bár szerencsés vagyok, mert jó egészségügyi ellátásom van, és kaphatok infúziót”.

Ezek is érdekelhetnek: 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.