Így jelzi a párod a szupermarketben, hogy félrelépne - Valószínű észre sem veszed

hűtlenség bevásárlás kaliforniai paprika félrelépés
Az úgynevezett paprikakód lehet a viszonyra vágyó házastársak üzenete. Egy új trend szerint kaliforniai paprikával jelzik sokan, hogy a félrelépés nem áll távol tőlük, sőt, készen állnak rá.

Egy hétköznapi bevásárlás talán soha nem tűnt még ennyire izgalmasnak (vagy gyanúsnak). Egy társkereső oldal egyik felhasználója titkos jelzési módot javasolt azok számára, akik - az akár éppen mellettük álló - házastársuk tudta nélkül szeretnének romantikus kalandba bonyolódni: a félrelépés egy egyszerű paprika segítségével kezdődhet.

Félrelépés: a titkos jel a kaliforniai paprika
Félrelépés: a titkos jel a kaliforniai paprika
Forrás: Shutterstock

A félrelépés két paprikával kezdődik? 

Az ötlet szerint azok, akik nyitottak egy titkos találkozóra, az élelmiszerboltban jelképes paprikakóddal jelezhetik szándékukat, mégpedig úgy, hogy két kaliforniai paprikát helyeznek a kosarukba, a szárukat pedig lefelé fordítják. Az ötletgazda elmondása szerint ezzel a jelzéssel a vásárlók diszkrét módon kikezdhetnek másokkal az üzletek polcai között nélkül, hogy bárki másnak feltűnne. „Olyan, mint egy titkos kézfogás, csak épp paprikával” – írta a fórumon az ötletgazda. Elképzelése szerint azok, akik észreveszik a fejjel lefelé fordított paprikát egy másik kosárban, tudhatják, az illető kész a hűtlenségre. Az persze egyáltalán nem borítékolható, hogy ebből később félrelépés lesz, sokan csak játéknak tekintik az egészet. 

A paprikakód ötlete megosztó

A paprika-kódról egy fórumon heves vita bontakozott ki. Egyesek lelkesedtek az ötletért, és azt írták, ezt ki kell próbálni, míg mások praktikus megoldásokat ajánlottak. Egy tag szerint például célszerű lenne egy meghatározott helyet kijelölni az áruházban – például a fagyasztott termékeknél –, ahol a paprikás találkozó megtörténhet, elkerülve ezzel a véletlen félreértéseket. Az egyik tag például így írt: „Ez sokkal izgalmasabbá teheti az élelmiszervásárlást”. Voltak azonban, akik azzal érveltek, hogy ez teljesen etikátlan és felesleges, mert pont erre (is) való a számos társkereső alkalmazás. 

A paprikakód mellett új, ananászos TikTok-trend hódít. Egyelőre Spanyolországban terjedt el, de egész biztosan nem kell hozzá sok idő, hogy tovább gyűrűzzön. Azok a szinglik, aki este hét és nyolc között mennek a Mercadona nevű élelmiszerboltba és fejjel lefelé fodított ananászt tesznek a kosarukba, azt üzenik: egyedülálló vagyok és párt keresek.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.