György herceg nem álmodik katonai karrierről és király sem akar lenni: ezzel szeretne foglalkozni felnőtt korában

György herceg
Getty Images/Karwai Tang -
tervek brit királyi család gasztronómia György herceg
Nem valószínű, hogy katonai pályára lép és nem is a királyi szerep érdekli. György herceg egészen másfajta karrierre vágyik.

György herceg - aki édespja után a második a brit trónöröklési sorban - nem valószínű, hogy katonai szolgálatra lép, mielőtt király lesz. Phil Dampier, királyi életrajzíró szerint Vilmos herceg és Katalin hercegné nem fogják kényszeríteni Györgyöt, hogy csatlakozzon a fegyveres erőkhöz, ha ő nem szeretné. Jól is teszik, mert a jelek szerint a kisfiú egészen mással szeretne foglalalkozni: annyira izgatott lett, amikor meglátott egy az olasz pizzériát, hogy kijelentette, a jövőjét a konyhában képzeli el.

György herceg
György herceg különösen szereti az olasz konyhát, és szereti a krémes spagetti carbonarát.
Forrás: Getty Images/Samir Hussein

György herceg édesanyjával, Katalinnal és barátaikkal látogatott meg egy helyi éttermet 

Desmond MacCarthy, a blakeneyi Wiveton Hall Café tulajdonosa elmondta, hogy amikor a leendő királynak megmutatták a fatüzelésű pizzakemencét, György herceg felkiáltott: „Ezt szeretném csinálni, amikor felnövök!” 

Ezek alapján a brit királyi család rajongói akár találkozhatnak is a herceggel a helyi olasz étteremben, ha követi valódi karrierálmait. Desmond, akinek étterme egy 17. századi kúriában található, így nyilatkozott: „Barátokkal jöttek ide, Sandringham nincs olyan messze” – utalva Károly király vidéki pihenőhelyére, ahol Vilmos és Katalin a nyarakat tölti. Sajnos a fiatal séf álma nem valósulhat meg, a Wiveton Hall Café bezárja kapuit. „Növekedtek a költségek, az áramdíjak nagyon magasak, és nehezebb munkatársakat találni” – magyarázta Desmond. „Bár nagyon forgalmas nyarunk volt, nehéz egy szezonális üzletet működtetni egész évben, ha csak néhány hónapig nyereséges.”

 György herceg imádja az olasz konyhát

Míg sok kortársa valószínűleg a szüleitől kérne Happy Meal menüt kérne, a 11 éves fiú már kifinomultabb ízléssel rendelkezik – és a kedvenc étele igencsak előkelő, állítólag semmit sem szeret jobban, mint a krémes spagetti carbonarát

A húgának, Sarolta hercegnőnek is van egy nagy kedvence, ha ételekről és rágcsálnivalókról van szó - és ez ugyanolyan előkelő: a kislány imádja az olívabogyó. Lajos herceg a pizzát és a curryt kedveli, de a cékla és más zöldségek iránt is lelkesedik.

Györy hercenek nem kell katonai szolgálatot teljesítenie

A királyi család tagjainak általában hagyományosan katonai szolgálatot kell teljesíteniük, de ez György esetében nem biztos, hogy így lesz, amikor felnő. Phil Dampier királyi szerző azt állította, hogy Vilmos és Katalin „valószínűleg nem kényszerítik György herceget a fegyveres erőkhöz való csatlakozásra, ha ő nem akarja.” A trónörökösök hagyományosan szolgálnak a hadseregben – Vilmos, miután 2005-ben diplomázott a skóciai St Andrews Egyetemen, a Királyi Katonai Akadémiára, a Sandhurstbe lépett be, majd egy évet töltött a Királyi Légierőnél és a Királyi Haditengerészetnél. Apja, Károly király király pedig a Királyi Légierőnél és a Királyi Haditengerészetnél szolgált, míg a néhai II. Erzsébet királynő az ATS-ben teljesített szolgálatot.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.