Új, merész hobbija van György hercegnek: „Imádja!”

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Wimbledon Men's Singles Final
WireImage/The Duke And Duchess Of Cambridge Attend The Wimbledon Men's Singles Final - Karwai Tang
brit királyi család hobbi György herceg
A fiatal trónörökös rengeteg minden iránt érdeklődik és fiatal kora ellenére már sok mindent kipróbát.. György herceg most egy újabb, merész hobbit talált magának.

Köszönhetően egy különleges találkozónak az olimpiai bajnokokkal, Adam Peaty-vel és Tom Deannel, György herceg beleszeretett a búvárkodásba. Vilmos és felesége, Katalin hercegné is szívesen úsznak, és Vilmos korábban egyetemi vízilabdacsapatának kapitánya is volt. Amikor Vilmos 2007-ben a brit iskolák úszószövetségének patrónusa lett, így nyilatkozott: „Mivel iskolai és egyetemi éveim alatt sokat úsztam és vízilabdáztam, jól tudom, mennyi előnyt és örömet jelenthet ez.”

György herceg
György herceg fiatal kora ellenére sok területen kipróbálta már magát
Forrás: Getty Images

Újabb, merész hobbit választott magának György herceg

A találkozón Vilmos azt is elárulta, miért hiányzott az idei párizsi olimpiai játékokról. A herceg a sportolóknak mesélte: „Nagyon szerettem volna jönni, de azt kell mondjam, miután elolvastam egy interjút arról, hogy valaki covidos lett (itt Adam Peaty-re nézett, akinek pozitív lett a covid-tesztje a játékok során), úgy döntöttem, hogy mivel a feleségem éppen kemoterápiás kezelést kapott, nem akartam kockáztatni, hogy hazavigyem a vírust.”

A búvárkodás nem az egyetlen merész hobbi György herceg számára, ugyanis a hírek szerint a nyári szünet végén egy repülőleckén is vett. Értesülések szerint a fiatal trónörökös egy oktatóval repült, miközben szülei a földről figyelték őt a White Waltham repülőtéren, amely Maidenhead közelében található, és mindössze húszperces autóútra van windsori otthonuktól.

A repülés már régóta hagyomány a királyi családban: Vilmos 2009-ben kiképzést kapott mint kereső és mentő pilóta, György dédnagyapja, a néhai Fülöp herceg pedig 1952-ben kezdte meg pilóta-képzését a White Waltham repülőtéren, és 1953-ban kapta meg a Királyi Légierő szárnyait.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.