Ezek lesznek a legnépszerűbb lánynevek 2025-ben: változás várható az élbolyban

névadás keresztnév kisbaba kislány
Az elmúlt években Magyarországon a legnépszerű lánynevek között tradicionális és modern nevek egyaránt szerepeltek. Az élbolyban évek óta ott vannak az olyan klasszikusok, mint az Anna vagy a Hanna, de lesz-e olyan keresztnév, ami letaszítja ezeket a trónról?

A lányoknál a Hanna már évek óta kirobbanthatatlan az első helyekről, 2023-ban is ezt a nevet adták a legtöbbször kislányaiknak friss szülők. Második helyen az Anna végzett, őket követték a Luca, Zoé, Léna és Emma nevek. A névválasztást számos tényező befolyásolja, beleértve a családi hagyományokat és a trendeket, amelyek - mint tudjuk - folyton változnak. Az elmúlt évek legnépszerűbb neveinek elemzése alapján megpróbáltuk megjósolni, hogyan alakul a legnépszerűbb lánynevek listája 2025-ben.

kisbaba, kéz, újszülött, legnépszerűbb lánynevek
A legnépszerűbb lánynevek 2025-ben: az Anna és a Hanna 2025-ben is a lista élén marad
Forrás: Shutterstock

A legnépszerűbb lánynevek 2025-ben - változás várható az élbolyban

Az elmúlt évek trendjei alapján várható, hogy 2025-ben az Anna és a Hanna megtartja listavezető pozícióját. A legnépszerűbb öt név között marad a Luca és a Luca is. Az élbolyból azonban kicsúszhat a Léna, átadhatja helyét az Olíviáknak vagy a Lilieneknek. Az elmúlt időszakban e két keresztnév népszerűség ugrott a legnagyobbat. Az Emma évak óta a hatodik helyen tartja magát, várhatóan ebben nem is lesz változás.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.