Népharag zúdult az anyukára, aki legyantázta kislánya szemöldökét

szépség szemöldök összenőtt szemöldök
Egy anyuka erős kiritkákat kapott a közösségi médiában, miután feltöltött egy videót, amelyben kislánya szemöldökét gyantázza. A kommentelők kiakadtak, mert az édesanya káros szépségnormákat erősít meg a gyermekében.

Leah Garcia 2022-ben filmre vette magát, amint egy gyantázócsíkkal rendbe teszi a kislánya, Bliss összenőtt szemöldökét. A felvételhez azt írta: „Nem érdekel! Inkább nevezzetek rossz anyukának, mint hogy hagyom, hogy a hároméves gyerekem egybefüggő szemöldökkel járkáljon - ahogy azt velem a szüleim tették!”

kislány, összenőtt szemöldök
Népharag zúdult az anyukára, aki legyantázta kislánya szemöldökét - Képünk illusztráció
Forrás: Getty Images

Most, két évvel később, Leah videója ismét vírusként terjed az X-en - és sokaknak ismét határozott véleménye van.

„Az anyák bizonyos értelemben az első zsarnokok a lányaik életében" - írta az egyik kommentelő, majd azt javasolta, hogy a szülők inkább azt tanítsák meg a gyerekeiknek, hogyan ne bántsák a társaikat.

„Az unokahúgomnak is összeér a szemöldöke, és szerintem rohadtul aranyos. Miért építünk komplexusokat más emberekbe?" - kommentálta egy másik.

„Ez a lány három éves. Ha tizenéves lenne, akkor igen, feltétlenül segítsd ki a gyerekedet, de ő óvodás. Őket még nem érdeklik ezek a dolgok" - vélekedett egy harmadik.

Vannak, akik szintén legyantáznák a gyermekük szemöldökét

Akadtak azonban olyan hozzászólások, amelyek támogatják Leah szülői magatartását, sőt, néhányan azt kívánták, bárcsak az ő szüleik is ugyanezt tették volna velük, amikor kicsik voltak.

„Szőrös gyerekként nőtt fel, a bajuszom miatt zaklattak, szerintem ez teljesen rendben van” - írta egy nő, majd hozzátette, 11 évesen kezdte el gyantázni magát, és ha tehette volna, korábban kezdi.

Leah sem maradt ki a vitából, tagadta, hogy saját saját bizonytalanságát vetítené ki a lányára. Leírta, hogy ő is csak egy ember, és bármennyire is szeretné azt mondani, hogy nem zavarja, amit az emberek mondanak, nem lenne igaz.

„Ez nem fáj Blissnek, ez csak alapvető széségápolás része. Ha te magad nem küzdesz ezzel, nem tudhatod, milyen" - mondta.

Te legyantáznád a gyermeked összenőtt szemöldökét?

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.