Károly király kilakoltatja testvérét - András herceg védelmének vége

Royal Ascot 2019 - Day Four - András herceg és Sarah Ferguson
Getty Images - Max Mumby/Indigo
brit királyi család Károly király András herceg
Károly király elbocsátotta a Royal Lodge birtokot védő őröket. Ezzel jelezte, hogy András herceg már csak októberig lakhat a birtokon.

András herceg addig maradhat a Royal Lodge birtokon, amíg a hercegné kemoterápiás kezelésben részesül - jelentette ki egy évvel ezelőtt Károly király, akinek komoly tervei vannak a kastéllyal, ha testvére végre hajlandó lesz kiköltözni. Most úgy tűnik, hogy ez ősszel következik be, Károly már el is bocsátotta a birtok tízfős biztonsági csapatát. Úgy tudni a hétvégén III. Károly és András herceg is a skóciai Balmoral birtokon szállnak meg, és megpróbálnak közös nevezőre jutni. 

András herceg és Sarah Ferguson nem maradhat a Royal Lodge-ban
András herceg és exe, Sarah Ferguson évekig éltek együtt a Lodbe-ban 
Forrás: Getty Images

Nem újkeletű a probléma: András herceg nem maradhat

Egy évvel ezelőtt robbant a hír, miszerint III. Károly király akarata szerint Andrásnak és családjának el kell hagynia a Royal Lodge birtokot. A herceg azonban nem hajlandó elhagyni a házat, ameddig a bérleti szerződése le nem jár. Ez 55 év múlva esedékes - árulta el korábban egy családi barát. Az informátor hozzátette, András senkivel sem akar hajlandó erről tárgyalni, ez volt a családjának otthona az elmúlt húsz évben, itt akar maradni.

Eddig lehetett húzni-halasztani a költözést

A palota egyik bennfentese tegnap a The Sunnak azt mondta: "Mindenki azt gondolja, hogy ez azt jelenti, hogy a hercegnek és a családjának el kell hagynia a királyi birtokot. Mi más oka lenne, hogy megfosztották őket a védelemtől. Az őrségnek október végén jár le a szerződése, és kicsiz az esély, hogy másokat vesznek fel a helyükre" - nyilatkozta 

Frogmore Cottage-t ajánlották fel nekik, de abból nem kérnek

Az év elején a Sun arról írt, hogy Andrásnak felajánlották Harry herceg és Meghan Markle korábbi házát, a Frogmore Cottage-t, de ő visszautasította a hercegi pár otthagyott lakhelyét. András azonban nem hajlandó elhagyni a házat, ameddig a bérleti szerződése le nem jár. Ez 55 év múlva esedékes - árulta el korábban egy családi barát. Az informátor hozzátette, András senkivel sem akar hajlandó erről tárgyalni, ez volt a családjának otthona, itt élt Sarah Fergusonnal is, és itt akar maradni.

András a király testvére, de soha nem tér visszaa közfeladataihoz

A palotai források mindig is ragaszkodtak ahhoz, hogy András „maradjon a király testvére”, és szívesen látják a családi eseményeken, de soha nem térhet vissza közfeladataihoz. Ennek oka, hogy  III. Károly öccse is belekeveredett az évekkel ezelőtt kirobbant pedofilbotrányba. A pletykák szerint ugyanis András herceg is részt vett Jeffrey Epstein, a szexuális bűnözőként elhíresült amerikai üzletember orgiáin. András herceg akkor került a reflektorfénybe, amikor az ominózus szexpartik egyik áldozata, bizonyos Virginia Giuffre megvádolta a királyi család tagját, hogy megerőszakolta. A nő bíróság elé vitte az ügyet, ám végül sikerült peren kívül megegyezniük, így szép csendben elült volna a botrány, ha a pedofilvádak nem ütöttek volna bélyeget Andráson.

Mi lesz a Royal Lodge és András sorsa? 

A The Sun on Sunday úgy tudja, a királyi háztartás nem költöztetne be királyi családtagokat az ingatlanba, hanem új bérlőt keresne. Vilmos és Katalin nem akarja átköltöztetni a családját az Adelaide Cottage-ból a Lodge-ba. Bár a Kensington Palota két apartmanját felújítják, de egyiket sem szánják Andrásnak. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.