Fény derült Katalin hercegné titkos módszerére: ezzel a két szóval nyugtatja le gyerekeit

Lajos herceg 2022
Getty Images - Max Mumby/Indigo
nevelési módszer katalin hercegné Lajos herceg Sarolta hercegnő György herceg
Egy bennfentes szerint a hercegnének megvan a módszere arra, hogyan csillapítsa le gyerekeit, ha azok rosszalkodnának. Katalin hercegné két szóval fegyelmezi Györgyöt, Saroltát és Lajost.

György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg szinte mindig kifogástalanul viselkednek a nyilvánosság előtt, de természetesen vannak kivételes alkalmak, amikor ők is megmutatják a pimaszabb oldalukat, emlékeztetve mindenkit  arra, hogy noha a királyi család tagjai, ők mégis csak gyerekek. Katalin hercegnének pedig megvan a bevált módszere arra, hogy ilyenkor hogyan fegyelmezze gyerekeit. 

Katalin hercegné és Lajos herceg
Katalin hercegné két szóval fegyelmezi gyerekeit
Forrás:  AFP

Katalin hercegné ezzel a két szóval nyugtatja le rendetlenkedő gyerekeit

Katalin hercegné nevelési stílusát nagyon sokan dicsérik. A helyes szülői döntéseinek bizonyítéka, hogy a gyerekei - többnyire - kifogástalanul viselkednek a nyilvánosság előtt, de persze akadnak kivételek. Nemrég Lajos herceg lopta el a show-t a Trooping the Colour nevű rendezvényen, csintalanságával pedig sokak szívébe belopta magát. 

A legkisebbnek persze több mindent elnéznek, de Katalin igyekszik mindegyiküket kordában tartani és a helyes viselkedésre ösztönzi őket.

 Kiderült, hogy mely két szóval próbálja lenyugtatni az épp pimaszkodó gyerekét. „Tartsunk szünetet" - ezt mondja Katalin akkor, ha valamelyik lurkó nem a megfelelően viselkedik, a gyerekek pedig tudják, hogy ilyenkor túlfeszítették a húrt, és nem érdemes tovább rosszalkodni. „A gyerekek tudják, hogy ennek a néhány szónak sokkal nagyobb súlya van, mint gondolnánk" - mondta Tom Quinn királyi szakértő.

Katalin hercegné nevelési módszeréhez tartozik az is, hogy a veszekedő gyerekeket elkülönítik egymástól, a helyzet pedig alaposan átbeszélik minden résztvevővel. „A rosszalkodó gyereket elviszik a veszekedés vagy rendbontás helyszínéről, és Katalin vagy Vilmos nyugodtan elbeszélget vele" - mondta egy bennfentes. Egy másik szabály a házukban állítólag az, hogy nem szabad kiabálni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.