A világ számos pontján lelhetünk meghökkentő külsejű, ízű és elkészítési módjában is szokatlan, mi több, undorító étkeket. Olyat is, amely akár az egészségünkre is ártalmas lehet, mégis az ott élő lakosok hagyományból, a turisták virtusból, vagy hogy semmit ne mulasszanak el az ország ízeiből, bizony szemrebbenés nélkül befalnak.
1. Gyilkoscápa-tetem |
Az izlandiak cápából érlelt csemegéjének, a Hakarlnak a szagával szinte ölni lehet. De nem emiatt veszélyes a tengerpart homokjába ásott és ott akár hónapokig érlelt cápatetem, hanem mert a homokban erjedésnek indul a hús, és hiába szárítják utána szintén hónapokig, olyan baktériumok telepedhetnek meg rajta, amelyek komoly emésztőszerv-rendszeri panaszokat képesek okozni. A nyilvánvaló veszély ellenére kedvelt különlegesség, bár állítólag a helyiek is csak pálinkával alaposan meglocsolva képesek a szájukba tunkolni a vizelet- és halszagú, sajt állagú cápafalatkákat.
2. A fecske meg a nyála |
3. Háromhetes kacsaembrió |
Étkezési tanácsokért fordulj Györki Niké dietetikusunkhoz! |
4. Aranyat érő kávé: Kupi luwak |
5. Pénisz formájú tengeri bél |
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.