A hagyományos orvoslásban már régóta rengeteg betegség kezelésére használják a komlót, a nyugtatástól a fájdalomcsillapításon át a fertőzések leküzdéséig. De a kutatók szerint kémiai alkotórészeinek
gyulladáscsökkentő, antibakteriális, és rákot potenciálisan kezelhető tulajdonságai is vannak.
Ezen felül arra is rámutattak, hogy a sör mértékkel fogyasztva jó hatással lehet a cukorbetegségre. De a kutatásnak itt nincs vége: a sör összetevőinek potenciáliisan terápiás hatását és ezek megfelelő használatát még nem véglegesítették a gyógyszerek kifejlesztése során.
"Igen hasznos és életmentő összetevők találhatóak a sörben" - mondja Kristopher Waynant kémikus, a kutatás vezetője. Waynant és kollégái ezért kiválasztották a humulone és a lupulone vegyületeket, mint a komló legjótékonyabb összetevőit. Az elmúlt évek során végzett tanulmányaik bizonyították, hogy
ezek segíthetnek megelőzni a légúti fertőzéseket és blokkolhatják a daganatok terjedését.
Waynant ugyanakkor hozzátette: "Sajnos ezek a vegyületek nem a megfelelő formában vagy mennyiségben vannak jelen ahhoz, hogy egyértelmű hatásokról beszélhetnénk. Az már biztos, hogy a sörivásnak egyértelműen pozitív hatásai vannak, ám egyelőre nem hiszem, hogy ezek a jótékony effektusok gyógyhatásúak lennének. Ezért bizonyos kémiai manipulációs átalakítás szükséges."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.