Avokádó
Az avokádónak méltó szerepe van a legtöbb táplálkozásban, ami nem meglepő. Magas rosttartalmú és kétszer annyi a káliumtartalma, mint egy banánnak. Csökkenti a koleszterinszintet, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a rák, valamint a cukorbetegség kockázatát. Azonban fontos tudni, hogy az avokádó kalóriadús is, úgyhogy csak mértékkel használd salátáidban, szendvicseidben.
Mogyoró
Nincs olyan bár, ahol a frissítő mellé ne tudnánk ropogtatnivalókat venni. Az avokádóhoz hasonlóan szívbarát zsírokat tartalmazó mogyoró hiába egészséges, az nem feltétlenül jelenti azt is, hogy nem gyarapszik tőled a súlyod. Egy maroknyi mogyoró hozzávetőlegesen 135 kalóriát tartalmaz, szemben a 12 kalóriás kesudióval vagy a 22 kalóriát tartalmazó mandulával.
Szárított gyümölcsök
A szuperkönnyűnek tűnő szárított gyümölcsök hiába tartalmaznak rengeteg antioxidánsot, de kalóriák terén nekik sem kell a szomszédba menniük. Két evőkanál szárított gyümölcs vagy mazsola helyett inkább egyél egy csészényi friss málnát vagy epret.
Gluténmentes termékek
Még ha nincs is glutén érzékenységünk, akkor is gyakrabban választjuk már a gluténmentes pizzát, tésztát, palacsintát, elvégre jól is hangzik. Fontos tudni azonban, hogy a glutént helyettesítő anyagok, mint például a kukoricakeményítő és a barna rizsliszt jóval több kalóriát tartalmaznak.
20 étel, amely függőséget válthat ki
A kutatók egy listán rangsorolták azokat az élelmiszereket, amelyek esetében gondot jelenthet megállni egyetlen adagnál. ITT írtunk róluk!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.