A European Journal of Nutrition című folyóirat nemrég publikált tanulmánya szerint azok,
akik zsíros tejtermékeket fogyasztanak, nem hajlamosabbak a szív- és érrendszeri megbetegedésekre és a kettes típusú cukorbetegségre,
mint azok, akik a zsírszegény tejtermékekhez ragaszkodnak. Amikor pedig a testsúlygyarapodást figyelték meg, akkor arra jutottak, hogy a zsíros tejtermékek jobbat tesznek – áll a jelentésben.
Egyetlen kutatás sem igazolta, hogy az alacsony zsírtartalmú tejtermékek egészségesebbek
A kutatások bebizonyították, hogy a tápanyagban gazdag ételek – azok, amelyek sok hasznos tápanyagot tartalmaznak minden kalóriában – egészségesebbek
Az adatoknak nagyobb súlyuk van, mint a feltételezéseknek, és az adatok nem támasztják alá azt a feltételezést, hogy a magas zsírtartalmú tejtermékek egészségtelenebbek, mint a csökkentett zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékek.
De miért egészségesebbek a derékméret szempontjából a magasabb zsírtartalmú élelmiszerek? Erről bővebben a Szívderítő.hu cikkében olvashatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.