Számtalan érvünk van arra, miért a leves a legjobb étel télen. Egyrészt rengeteg egészséges elkészítési módja van, laktató, könnyű elkészíteni, és persze hozzávalóktól függően akár öt napig is eláll a hűtőben, míg az ízek csak egyre jobban összeérnek.
A leves azért is ideális választás, mert gazdagon elkészítve ehetjük főételként, de előételként is, egy salátával párosítva pedig könnyű vacsorát hozhatunk össze. A leves azoknak is ideális választás, akik fogyni szeretnének, mivel hamar eltelíti a gyomrot, ezáltal csökkenti az éhségérzetet, ráadásul egy igazi zöldségleves tele van hasznos tápanyagokkal, például B-vitaminokkal (niacinnal, folsavval) és számos ásványi anyaggal, melyek mind vízben oldódóak, így a levessel együtt a szervezetünkbe jutnak, és ott hasznosulnak. A főzés során a zöldségek megpuhulnak, és a szervezetben sokkal könnyebben felszívódnak a belőlük kinyert tápanyagok – például a rákellenes hatással bíró lutein és a likopin – mintha nyersen ennénk őket.
Kedvenc zöldséglevesünk
Hozzávalók:
A babot áztasd be néhány órára, majd szűrd le, és tedd fel főni. Közben készítsd elő a zöldségeket és a karfiolrizst, amiről már korábban részletesen írtunk. Egy kevés olívaolajon pirítsd le a zöldségeket a fűszerekkel együtt. Két gerezd fokhagymát nyomóval törj át, a többit rakd bele csak úgy egészben. Ami a fűszereket illeti, mindenképpen friss zöldfűszerekkel dolgozz. Rozmaringot, petrezselymet télen is be lehet szerezni. Amikor lepirultak a zöldségek, öntsd fel vízzel. Ezután mehet bele a bab is, ami egyébként szuper fogyókúrás étel: rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett bőségesen tartalmaz fehérjét és rostokat. Végül rakd bele az árpát vagy a karfiolrizst. Főzés közben azért érdemes kóstolgatni, hogy megfelelő legyen a fűszerezés. Főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.