Így néz ki a hűtlenségre hajlamos pasi arca

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki abban reménykedik, hogy a párja életük végéig hűséges lesz. De vajon honnan lehet felismerni, hogy valaki alkalmas-e erre, vagy sem? 

Nyilvánvalóan senki sem vágyik arra, hogy megcsaláson kapja a párját. De mennyivel könnyebb lenne, ha valakiről ezt előre meg tudnánk állapítani, hogy valaki hűséges tipus-e. Egy kanadai tanulmány szerint azonban van külső jele a hűtlenségnek.

A Nippissing Egyetem kutatói 145 párkapcsolatban élő diákjukat kérdezték a szexuális szokásaikról. Többek között az is a kérdések között szerepelt, hogy fontolóra vették-e már a megcsalás gondolatát.

Összefüggést találtak az arc szélessége, és a hűség mértéke között Forrás: Thinkstock

A tanulmány megállapította, hogy a magasabb tesztoszteronszinttel rendelkező férfiaknak szélesebb az arcuk, ami összefüggésbe hozható az intenzívebb nemi vággyal, ezáltal pedig a hűtlenség esélyével is. A kutatás vezetője azonban hozzátette: az összefüggés csak elméleti, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden tesztoszteronban gazdag férfi hűtlen.

Egy másik kutatás korábban a széles arcot, valamint a tesztoszteronszintet az agresszió mértékével hozta összefüggésbe, ám ezt az eredményt sem kell szigorúan értelmezni - írta meg a DailyStar.

12 párkapcsolati krízis, amik a szakítás, megcsalás jelei lehetnek

Egy párkapcsolat, egy jól működő párkapcsolat igen komplex elemekből tevődik össze. Folyamatos odafigyelést, frissítést igényel. Értelemszerűen mind különbözően működünk egy szerelmi kapcsolatban, de vannak olyan egyetemes jelek, amik bizony a szakítás szelét hozzák magukkal. Az alábbi listából, ha csak egy-két pont illik rá a jelenlegi párkapcsolatodra, akkor némi befektetett energiával, még megmenthető – ha mindkét fél így gondolja -, de ha már a felénél felsóhajtasz, akkor bizony ideje továbblépned!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.