A legegészségesebb nyári desszert: chocobanana

Forrás: Shutterstock -
csokoládé banán egészség desszert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Így nevezik ezt a jeges finomságot a Karib-térségben és Dél-Amerikában, ahol jócskán megterem a banán, és a csokoládé fő alapanyaga, a kakaóbab. Az ottani forróság ihlette ezt a végtelenül egyszerű és nagyszerű desszertet, amely a nyári melegben felfrissít, és nemcsak finom, de egészséges is.

Elkészítése:

1. Vegyél annyi darab kisebb banánt, ahány desszertet szeretnél készíteni. Ha csak nagyobb banánok vannak a zöldségesnél, azokat ketté lehet vágni, és mindegyikbe egy-egy pálcikát kell dugni. Az lesz a jégrémek nyele.

2. Tedd a felpálcikázott banánokat a mélyhűtőbe egy éjszakára.

3. Egy fémedénybe tegyél 1-2 tábla, lehetőleg 70 százalékos kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládét (az elvárt mennyiséggel arányban), és melegítsd vízgőzben, amíg teljesen elolvad.

4. Vedd ki a mélyhűtőből a banánokat, és a pálcikájuknál fogva egyenként mártogasd bele a meleg, olvadt fekete csokoládéba. A hideg banánra szinte azonnal rádermed a csokoládémassza, és már kész is a chocobanana, azaz a csokis banán, amely nemcsak egészséges, hanem egyenesen mennyei!

Chocobanana Forrás: Shutterstock

Ínyencek pirított mandulát vagy kókuszreszeléket is szórhatnak a forró csokoládéba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.