Elkészítése:
1. Vegyél annyi darab kisebb banánt, ahány desszertet szeretnél készíteni. Ha csak nagyobb banánok vannak a zöldségesnél, azokat ketté lehet vágni, és mindegyikbe egy-egy pálcikát kell dugni. Az lesz a jégrémek nyele.
2. Tedd a felpálcikázott banánokat a mélyhűtőbe egy éjszakára.
3. Egy fémedénybe tegyél 1-2 tábla, lehetőleg 70 százalékos kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládét (az elvárt mennyiséggel arányban), és melegítsd vízgőzben, amíg teljesen elolvad.
4. Vedd ki a mélyhűtőből a banánokat, és a pálcikájuknál fogva egyenként mártogasd bele a meleg, olvadt fekete csokoládéba. A hideg banánra szinte azonnal rádermed a csokoládémassza, és már kész is a chocobanana, azaz a csokis banán, amely nemcsak egészséges, hanem egyenesen mennyei!
Ínyencek pirított mandulát vagy kókuszreszeléket is szórhatnak a forró csokoládéba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.