A brokkoli, a kelbimbó és a karfiol olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek hatékonyak lehetnek a rák ellen folytatott küzdelemben – számolt be róla a The Sun. Mint írják, állatokon végzett kísérletek során bebizonyosodott, hogy a brokkoliban lévő kémiai anyagokat hozzáadva a rákos génhez, csökkenthető a daganatok növekedése.
"Ez egy nagyon fontos lépcsőfok lehet a rákkutatásban" – mondta a kutatás vezetője, dr. Pier Paolo Pandolfi.
Sajnos ez még mindig nem azt jelenti, hogy ez a zöldség biztosan megvéd bennünket a ráktól, ugyanis a kutatók kiszámolták, brokkoliból csaknem napi 3 kilónyit kellene nyersen elfogyasztanunk ahhoz, hogy érezzük a rákellenes hatását. Ugyanakkor ez a kutatási eredmény mindenképp jó, és talán közelebb jutnak a szakemberek ahhoz, hogy megtalálják a rák ellenszerét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.