Ha szeretnénk egészségesen, betegségek nélkül élni, fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit eszünk, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk, hogy rendszeresen mozogjunk és hogy kerüljük a káros szenvedélyeket. Ha mértéket tartunk és vigyázunk a testünkre, bármilyen betegség, a rák kialakulásának kockázata is csökkenthető.
Íme, egy onkológusok által összeállított lista, amelyen azok az élelmiszerek szerepelnek, amelyek növelik a rák kialakulásának kockázatát, érdemes ezeket elhagyni az étrendből és helyettük más alternatívát beépíteni az étkezésbe.
1. Mesterséges cukros ételek
A mesterséges cukrokat, fruktóz-édesítőszereket tartalmazó ételek számos problémát idézhetnek elő a szervezetben. Az ilyen típusú ételek növelik az inzulin szintjét és fokozzák a ráksejtek növekedését. Ezek helyett fogyassz inkább mézet vagy steviát.
2. Vörös húsok és különféle húskészítmények
A különféle húskészítmények, feldolgozott húsok, mint például a kolbász, a szalonna vagy a sonka magas só és tartósítószer tartalma miatt rendkívül károsak. Kutatók szerint, ha ezekből az ételekből sokat fogyasztunk, növeljük a vastagbélrák kialakulásának esélyét.
3. Hidrogénezett olajok
A transzzsírok is növelik a különféle rákos megbetegedések (mell, prosztat, vastagbél) kialakulását. Helyette fogyasszunk extra szűz olivaolajat vagy kókuszolajat.
4. Patogatott kukorica
A mikrohullámú sütőben elkészített pattogatott kukorica tasakok mérgező vegyületet tartalmaznak, amely perfluoroktánsav néven vált ismertté. Erről a vegyületről pedig megállapították, hogy növeli a vese- és a hólyagrák kockázatát, illetve a nőkben csökkenti a termékenységet.
5. Burgonyaszirom
A brugonya chipset nagyon magas hőmérsékleten állítják elő, ami egy rákkeltő anyag, az akrilamid kialakulását segíti elő.
Forrás: nyugdíjasok.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.