Míg az aszpartám eddig is megosztó volt, az aloe vera esetében senki nem gondolta, hogy az egészségre káros lehet. Most azonban patkányokon végeztek vizsgálatot, és arra jutottak, hogy az aloe verás ivóvíz növeli a vastagbélrák kialakulásának esélyét, mert a növény bizonyos vegyi anyagai károsíthatják a DNS-t - írja a Reuters nyomán a Mindmegette.
Az IARC figyelmeztetésében 94 rákveszélyes tétel szerepel, amelyek nemcsak élelmiszereket, de elektronikai eszközöket is tartalmaznak.
Négy kategóriát különböztetnek meg
A humán- és állatkísérletek tudományos bizonyítékait és a rákkeltő hatás lehetséges mechanizmusait vizsgálva a kutatók négy csoportba sorolják az aggodalomra okot adó elemeket ismerteti a Reuters.Ez a négy kategória a következő:
- rákkeltőek (például az alkohol, HPV kórokozói)
- valószínűleg rákkeltőek (vörös hús, levegőszennyezés),
- lehetségesen rákkeltőek (fogamzásgátlók, mobiltelefon, és ide kerülhet hamarosan az aszpartám és az aloe vera),
- bizonyíték híján nem minősíthetőek rákkeltőnek (érzéstelenítők, hajfestékek)
Az aloe veráról eddig úgy tudtuk, már-már csodaszernek számít, hiszen mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazva számos pozitív hatással rendelkezik. S bár pontosan nem ismert, hogyan is fejti ki hatását, az biztos, hogy gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító anyagokban gazdag. Feltételezhető, hogy a WHO állásfoglalása senki nem fog hidegen hagyni az aloe tekintetében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.