daganatos betegség Olivia Munn masztektómia méheltávolítás
A színésznő márciusban árulta el közösségi oldalán, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála. Kiderült, hogy Olivia Munn betegsége ösztrogén-alapú, így eltávolíttatta az összes olyan szervét, ami termeli a hormont.

Olivia Munn dupla masztektómián esett át, miután kiderült, hogy mellrákban szenved. A színésznő a minap a Vogue-nak adott interjújában beszélt a betegséggel való küzdelemről, és arról, hogy teljes méheltávolításon esett át.

Olivia Munn, mellrák
Olivia Munn márciusban jelentette be, hogy mellrákkal küzd
Forrás: Getty Images

Kivették a méhemet, a petevezetékeimet és a petefészkeimet is. A teljes méheltávolítás nagy döntés volt, de ez volt a legjobb számomra, mert itt kellett lennem a családomnak

 - mondta. 

A színésznőt Luminális B-típusú mellrákkal diagnosztizálták, ezt pedig az ösztrogén táplálja. A színésznő gyógyszert is szedett a hormonszint csökkentése érdekében, de az erős mellékhatások miatt úgy döntött, inkább eltávolíttatja azokat a szerveit, amik termelik azt. Olyan fáradt volt a tablettáktól, hogy fel sem tudott kelni.

Olivia Munn szeretne még gyereket

Olivia Munnak van egy kisfia, Malcolm, de férjével szeretnének még gyereket, ezért úgy döntöttek, hogy petesejteket fagyasztatnak le, és később béranya segítségét kérik. Már azt is tudják, hogy két egészséges kisbabára van esélyük.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.