Itt az ideje, hogy 2025 húsvét kipróbálj valami újat a klasszikus sonka-tojás kombináción túl is. A sonkakrémes képviselőfánk egy kreatív és látványos előétel, amely a hagyományos ízeket izgalmas formában hozza el. Könnyen elkészíthető, mégis különleges – tökéletes választás, ha idén igazán emlékezetes ünnepi menüt szeretnél.
Elkészítési idő: 40 perc + sütési, hűlési idő
A tésztához:
A töltelékhez:
1. Egy lábasban olvasszuk össze a zsiradékot, a vizet és a sót. Amikor már egynemű, húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Tegyük vissza a tűzre, és keverjük addig, amíg a tészta elválik az edény falától, összeáll gömbbé, és az alja sercegni kezd.
2. Húzzuk le a tűzről a lábast, és habverővel dolgozzunk bele egyesével a két tojást. Várjuk meg, amíg a tészta langyosra hűl, majd keverjük hozzá a sütőport is.
3. Egy nagyobb sütőtálat töltsünk meg félig vízzel, és tegyük a sütő aljába. Ezzel együtt melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
4. A masszát töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle diónyi adagokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre (hagyjunk köztük helyet). A fánkokat süssük 20 percig, majd mérsékeljük 160 °C-ra a hőmérsékletet, és süssük további 10-15 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott ajtó mellett hagyjuk 10 percet hűlni a fánkokat. Ezután a tetejüket vágjuk le recés késsel.
5. A sonkát vágjuk néhány szeletre, majd tegyük késes aprítóba, és törjük össze. Adjuk hozzá a krémsajtot, a mustárt és a tormát, majd az egészet törjük krémesre. Töltsük habzsákba, és nyomjuk a képviselőfánkok üregébe, szórjuk meg aprított snidlinggel, végül tegyük vissza a fánkokra a kalapokat.
Tipp: A fánkokat úgy is megtölthetjük, hogy fél adag sonkakrémet töltünk mindegyikbe, arra pedig krémsajtot kanalazunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.