Ez a sós képviselőfánk lehet a húsvéti asztal titkos sztárja – egy falat, és nincs visszaút!

ínyencség képviselőfánk ünnep húsvét
Ha szeretnél valami igazán egyedi fogással előrukkolni 2025 húsvétján, akkor ez a sonkakrémes képviselőfánk tökéletes választás lehet. Légiesen könnyű tészta, pikáns töltelék, mutatós tálalás – a siker garantált!

Itt az ideje, hogy 2025 húsvét kipróbálj valami újat a klasszikus sonka-tojás kombináción túl is. A sonkakrémes képviselőfánk egy kreatív és látványos előétel, amely a hagyományos ízeket izgalmas formában hozza el. Könnyen elkészíthető, mégis különleges – tökéletes választás, ha idén igazán emlékezetes ünnepi menüt szeretnél.

sonkakrémes képviselőfánk, 2025 húsvét
2025 húsvét: Sós képviselőfánk lehet az ünnepi asztal sztárja
Forrás: Fanny magazin

2025 húsvét: Sós képviselőfánk lehet az ünnepi asztal sztárja

Elkészítési idő: 40 perc + sütési, hűlési idő

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):

A tésztához:

  • 40 g vaj vagy margarin
  • 125 ml víz
  • 2 nagy csipet só
  • 60 g liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 350 g főtt sonka
  • 200 g tejszínes krémsajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál reszelt torma (csípős)
  • aprított snidling a díszítéshez

Elkészítés: 

1. Egy lábasban olvasszuk össze a zsiradékot, a vizet és a sót. Amikor már egynemű, húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Tegyük vissza a tűzre, és keverjük addig, amíg a tészta elválik az edény falától, összeáll gömbbé, és az alja sercegni kezd.
2. Húzzuk le a tűzről a lábast, és habverővel dolgozzunk bele egyesével a két tojást. Várjuk meg, amíg a tészta langyosra hűl, majd keverjük hozzá a sütőport is.
3. Egy nagyobb sütőtálat töltsünk meg félig vízzel, és tegyük a sütő aljába. Ezzel együtt melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
4. A masszát töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle diónyi adagokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre (hagyjunk köztük helyet). A fánkokat süssük 20 percig, majd mérsékeljük 160 °C-ra a hőmérsékletet, és süssük további 10-15 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott ajtó mellett hagyjuk 10 percet hűlni a fánkokat. Ezután a tetejüket vágjuk le recés késsel.
5. A sonkát vágjuk néhány szeletre, majd tegyük késes aprítóba, és törjük össze. Adjuk hozzá a krémsajtot, a mustárt és a tormát, majd az egészet törjük krémesre. Töltsük habzsákba, és nyomjuk a képviselőfánkok üregébe, szórjuk meg aprított snidlinggel, végül tegyük vissza a fánkokra a kalapokat.

Tipp: A fánkokat úgy is megtölthetjük, hogy fél adag sonkakrémet töltünk mindegyikbe, arra pedig krémsajtot kanalazunk.

A tormás-snidlinges tojáskrém remek kiegészítője a húsvéti sonka és kalács kombójánakHamisítatlan húsvéti reggeli lehet a tojáskrémes-sonkás bundás kenyérSpenótfőzelék burgonyával, főtt tojással: a húsvét előtti böjt jolly jokere


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.