Fényvédelem ábécé: tisztában vagy vele, mit tud a napvédő krémed?

Fényvédelem ABC
Shutterstock - Ground Picture
fényvédelem krém napvédő
Fényvédelem ábécé: Kisimítja a ráncokat, hidratálja a bőrt, mattít és a víznek is ellenáll - ma már nehéz olyan kívánságot mondani, amit egy napvédő ne tudna teljesíteni. Vegyük is górcső alá, mi mindent tud a krémünk a fényvédelem mellett.

A napvédő krémek használata egész évben nagyon fontos, nyáron azonban kiemelt figyelmet kell fordítani rá annak érdekében, hogy megóvjuk a bőrünket az erős napsugaraktól. A fényvédelem azonban nem az egyetlen tulajdonsága a napvédő krémeknek. Nézzük meg ABC sorrendbe szedve, mi mindenért ajánlott a mindennapos használatuk:

Fényvédelem ABC
Fényvédelem ABC–Mi mindenre jó a napvédő krém?
Forrás: Shutterstock

Fényvédelem ábécé: mi mindenre jó a napvédő krémed?!

  • A, mint allergia esetén
    Sokan küzdenek azzal, hogy a bőrük túlzottan érzékeny, rosszabb esetben, ha napra mennek, akkor allergiás reakciókat, például kiütéseket, apró pöttyöket tapasztalnak. Számukra fontos, hogy olyan napvédőket válasszanak, amelyek kifejezetten a szenzitív bőrre lettek kifejlesztve erős védelmet nyújtanak a sugárzás ellen és azonnali enyhülést adnak.
  • B, mint bőröregedés ellen
    Kettőt egy csapásra! Hiszen napozás közben akár már a szarkalábakkal is felvehetjük a harcot. Keressünk olyan hibrid fényvédőket, amelyek egyszerre látnak el fényvédő és bőrápoló funkciókat. Olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek védenek a káros sugárzás okozta oxidatív stressz ellen, így lassítják a bőröregedés folyamatait, visszaadják a bőr rugalmasságát és simábbá teszik azt.
  • E, mint extra ütemben
    Minél gyorsabban szeretnénk napsütötte színt elérni vagy éppen fokozni azt? Ehhez vessünk be barnulást gyorsító termékeket, amelyek olyan természetes összetevőket tartalmaznak, amelyekkel maximalizálhatjuk a nap barnító hatását. Viszont arra nagyon ügyeljünk, hogy ezek nem tartalmaznak fényvédőt, így elengedhetetlen, hogy mellettük napvédőt használjunk.
  • K, mint kicsiknek külön
    Egy szülő számára a legnagyobb kihívást a strandolásban az jelenti, amikor be kell kenni a gyerkőcöket naptejjel. Hiszen folyamatosan izegnek-mozognak, ki nem állhatják az egész procedúrát. Éppen ezért a legjobb megoldás, ha spray verziókat használunk, amelyekkel pillanatok alatt be tudjuk őket fújni, és gyorsan beszívódnak.
  • M, mint a mindennapokra
    Nem győzzük hangsúlyozni minden szépséganyagban, hogy a napvédelemnek a napi szépségápolási rutinunk részét kell képeznie. Hiszen az arcunkon a bőröregedés 80%-áért a káros UV-sugarak a felelősek. Éppen ezért hidratálás után iktassunk be egy olyan fényvédőt, ami mindennapi használatra javasolt. Ráadásul ezek sminkalapként is tökéletesek.
  • V, mint vízálló
    Legszívesebben egész nap pancsolunk vagy gyakran hűsítjük magunkat a zuhany alatt? Akkor számunkra a vízálló változatok lesznek a befutók. Viszont arra így is kell figyelni, hogy kétóránként kenjük magunkat újra, ahogy azután is, hogy csobbantunk egyet.
  • Zs, mint zsírosodás ellen
    Ha villámgyorsan kifényesedik a bőrünk, esetleg hajlamosak vagyunk pattanásokra, aknékra, próbáljuk ki az olyan arcra való termékeket, amelyek amellett, hogy mattítják a bőrt, hidratálnak is. ezáltal megakadályozzák, hogy egy ördögi kör alakuljon ki, és a bőrünk még zsírosabbá váljon. Ráadásul ápolják és egységesebbé is teszik a bőrt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.