Tombol a koronavírus új variánsa a magyarok egyik kedvenc szigetén

Mallorca, strand
AFP - Hans Lucas via AFP
Spanyolroszág Mallorca koronavírus
Világszerte terjed a koronavírus FLiRT változata. Számos esetet regisztráltak az egyik közkedvelt nyaralóhelyen, ahova hazánkból is rengetegen utaznak minden évben.

Nyár, napfény és koronavírus - ez az aktuális mottó Mallorcán. A koronavírus új variánsa egyre terjed a népszerű nyaralóhelyen - nyilatkozta a baleár-szigeteki egészségügyi minisztérium szóvivője.

Mallorca, strand, koronavírus
Mallorca strandjait rengeteg turista keresi fel minden évben, sok a rendezvény is, ez pedig kedvez a koronavírus terjedésének.
Forrás: AFP

Az új fertőzések oka, hogy nagyon sok turista és rengeteg rendezvény, fesztivál van a szigeten. A június közepén megrendezett Mallorca Live Fesztiválon több mint 65 000 látogató vett részt. Másrészt az új, FLiRT nevű variáns, ami az Omicronból nőtte ki magát, sokkal okosabb mint az elődei, és ügyesebben kerüli ki az immunrenszer védelmi vonalait - tehát, jobban fertőz.

A FLiRT variáns tünetei nem térnek el a korábbi vírusvariánsokétól (láz, hidegrázás, köhögés és izom- vagy izületi fájdalmak), lefolyása pedig az enyhétől a nagyon súlyosig terjedhet.

Miért FLiRT?

A rövidítés a SARS-CoV-2 vírus spike fehérjéjében található mutációk kombinációját írja le, amelyeket F, L, R és T betűvel jelölnek.

Ez is érdekelhet:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.