szépség zsír toka arc
Ma már a plasztikai beavatkozások segítségével – akár szike nélkül is – minden hölgy lehet szép és csinos. A formás alakot nagyban segítheti az Aqualyx intralipoterápia, amely mindössze félórás kezelést jelent.

Tulajdonképpen alig létezik olyan testrészünk, amelyen a plasztika ne segíthetne. Megtudtuk, hogy a tokától egészen a térdig minden felesleges zsírpárna eltávolítható.

– Sok hölgy kéri a zsírbontást a hátán, a melltartó alatti résznél is – árulta el dr. Békés Annamária esztétikai orvos. – Ha a tokáról beszélünk, akkor egy vékony speciális tű segítségével, néhány szúrással a hámon áthatolva kerül az adott területre a szükséges hatóanyag. Amennyiben nagyobb területet kezelünk (például a „lovaglónadrág” vagy a has területét), akkor 12 cm hosszú kanül segítségével legyezőszerű mozdulatokkal végezzük el a beavatkozást, egyetlen behatolási pontból.

toka, arc, Aqualyx intralipoterápia
Aqualyx intralipoterápia: szike nélkül tűnik el a toka
Forrás: Shutterstock

A toka a dobogós kezelési pont az Aqualyx intralipoterápiánál

Bármilyen hihetetlennek hangzik, a hölgyek körében a legnépszerűbb zsírbontási terület a toka. De mi történik, ha valaki korosabb, és a zsírbontás után megereszkedik a bőr?

– A tokánál minden alkalommal szorítókötést alkalmazunk a beavatkozás után. Ha a páciens idősebb, akkor kiegészítő eljárás, például szálbehúzás is szükséges lehet. A toka kezelésére egy alkalommal mindössze fél ampullát használunk el. A készítmény, amelyet a páciensbe injektálunk, a deoxikolsav mikrozselatinos formában, más néven epesav, amely az emberi szervezetben is előfordul – világosított fel a doktornő.

A kezelést csak erre kiképzett orvosok végezhetik el. A beavatkozás előtt mindenképpen laborvizsgálat szükséges a májfunkciók megítélése szempontjából.

– A minimális kellemetlenséggel járó kezelés után eltűnik a nem kívánt zsírpárna, és soha nem tér vissza! A zsírszövetbe juttatott oldat hatóanyaga fokozatosan szabadul fel a zsírszövetben, lebontja a zsírsejtek falát, így a sejtekben lévő zsírszavak kiszabadulnak. E zsírsavakat a test nyirokrendszere elszállítja a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki, vagyis természetes úton kikerülnek a szervezetből. E folyamat támogatása érdekében meg kell duplázni a bevitt folyadékmennyiséget, de naponta legalább 3 liter cukormentes folyadékot kell inni!

Hányszor kell ismételni a kezelést?

A beavatkozás után a páciens saját lábán távozhat az orvostól, általában izomlázszerű érzetről számolnak be. 

– Ha a maximális hatékonyságra törekszünk, akkor kettő-négy alkalommal meg kell ismételni három-négy hetes időintervallumokban – magyarázta a doktornő.
Ahogy a fentiekben említettük, a tokától a térdig lehet kezelni a zsírpárnás területeket. A toka, a nyak, has, a csípő és az úgynevezett bricseszt, vagyis a comb felső részét is meg lehet így szápíteni. 
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.