Egyre több a covidos itthon, ismét terjed a koronavírus

friss adatok COVID koronavírus
Népegészségügyi központ szerint továbbra is emelkedik az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben, tehát egyre több a covidos beteg hazánkban.

Továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, egyre több a covidos beteg - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján. Az év 26. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja - mérsékelt koncentráció mellett - emelkedett.

covid, koronavírus
Egyre több a covidos itthon, ismét terjed a koronavírus
Forrás: Shutterstock


Hozzátették: az ország legtöbb pontján emelkedő tendenciát tapasztaltak. A települések közül emelkedő tendencia észlelhető Békéscsabán, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán, valamint Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén. A többi település mintáit stagnálás jellemzi, csökkenést sehol nem tapasztaltak.

A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az "emelkedett", Győr, Tatabánya, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Salgótarján, valamint Budapesti északi és központi telepén a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.