Kris Jenner petefészek-daganata miatt a méhét is eltávolíttatja

műtét petefészekrák Kris Jenner Kim Kardashian méheltávolítás
A híresség orvosai szerint az a biztos, ha a méhét is kiveszik. A hatgyerekes Kris Jenner elkeseredett, de élni akar.

Petefészektumort diagnosztizáltak a hatgyermekes édesanyánál. Kris Jenner orvosai azt javasolták, hogy a daganat terjedésének megállítása miatt távolíttassa el a méhét is.

Kris Jenner petefészkei után a méhét is eltávolíttatja
Kris Jenner petefészkei után a méhét is eltávolíttatja
Forrás: Getty Images/The 2024 Met Gala

Kris Jenner szent helynek tartja a méhét

Kris Jenner a napokban osztotta meg, hogy kivették mindkét petefészkét, miután az egyiken daganatot találtak. Most azonban bejelentette, hogy orvosaival egyetértésben hysterectomián is átesik, hogy ne adjon esélyt méhnyakráknak vagy méhtestdaganatnak. 

A közhiedelemmel szemben nem csupán vérzési rendellenességet, de emésztési tüneteket is okozhat a petefészekrák. A Cancer Research szerint a korai felismerés elengedhetetlen a petefészekrákból való gyógyuláshoz. Tünetei lehetnek a tartós hasi vagy medencei fájdalmak de ide sorolják a hátfájást, a fájdamat szex közben, a gyakori vizelési ingert és a puffadást is. 

„Méheltávolítás lesz” – mondta a 68 éves Kris Kathy Hiltonnak és Faye Resnicknek a The Kardashians július 11-i epizódjában. "Ha kiveszik a méhemet, meggyógyulhatok" - jelentette ki  Kourtney Kardashian , Kim Kardashian , Khloe Kardashian , Rob Kardashian , Kendall Jenner és Kylie Jenner anyja. "Egy olyan szervemet veszik most ki, amelytől életem legnagyobb hat csodáját kaptam" - mondta és hozzátette, szomorú, hogy egy fejezet lezárul és kezdődik az öregkor az életében, de a műtét szükséges ahhoz, hogy felépüljön. 

Krist egyébként már a petefészekeltávolítás is megviselte lelkileg. "Találtak egy cisztát és egy kis tumort a petefészkemben. Az orvos azt mondta, hogy el kell távolítani a szervet, és ez nagyon elszomorított. Ott fogant meg az összes gyerekem, ott fejlődtek a pocakomban. Szóval ez szent hely számomra" - mondta a valóságshow-jukban.

Gyerekei mindenben támogatják 

Gyerekei egyébként nagyon együttéreznek édesanyjukkal, Kourtney - aki pár napja azt osztotta meg a nagyközönséggel, miként tartja fitten a vagináját hogy ne forduljon elő nála kismedencei süllyedés - szerint anyja úgy érzi, hogy elveszíti a nő mivoltát, és ezért elkeseredett. Kim Kardashian pedig nagy ötlettel állt elő még az első műtét előtt, szerinte a legjobb lenne, ha búcsúbulit rendeznének anyja petefészkeinek.

Kim Kardashian is mélyponton van

Bár más dolgok miatt, de Kim Kardashian is mélyponton van. Nemrégiben arról beszélt műsorukban, hogy gyerekeit konkrétan nem lehet megfékezni, és mivel nem tud nekik nemet mondani, mert nem akarja, hogy szomorúak legyenek, olykor a fürdőbe zárkózik előlük. Úgy véli, mivel egyedül neveli a gyerekeit, Kanye West új feleségével utazgat, túl sok teher hárul rá. "Ez hatalmas szívás" - szögezte le. "Raadásul mind a négyen mást akarnak, de én nem tudok négyfelé szakadni" - tette hozzá Kim. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.