Rozmaringfőzet: tarol a TikTokon az új hajnövesztő módszer!

Shutterstock/kei907 - kei907
hajápolás BeautyTok DIY rozmaring
Elképesztő ütemben hódít a TikTokon az új hajnövesztő módszer, ami már nők ezreinek segített hosszú és egészséges hajkoronát növeszteni. Utánajártunk: valóban csodát tesz-e a rozmaringfőzet?!

A rozmaring a mediterrán konyha egyik fő hozzávalója, jellegzetes ízét ezer közül is fel lehet ismerni. Ám nem csupán a konyhában remek alapanyag, ez a gyógynövény a szépségápolásban éppúgy megállja a helyét. Erősíti a tincseket, csökkenti a hajhullás mértékét, valamint fokozza a hajnövekedést is. A rozmaringfőzet DIY hajspray elkészítése meglehetősen egyszerű, hiszen a hozzávalók a legtöbb háztartásban fellelhetők. Mutatjuk, hogyan csináld!

rozmaringfőzet
Rozmaringfőzet az új csodaszer
Forrás: Shutterstock

Mi is az a rozmaringfőzet?

A rozmaringfőzet egy természetes hajápoló készítmény, amelyet egyszerűen elkészíthetsz otthon is. Az recepthez nem szükséges más, csak néhány friss vagy szárított rozmaringág, víz, és egy csipetnyi türelem. A rozmaringolajban található antioxidánsok és gyulladáscsökkentő vegyületek segítenek serkenteni a vérkeringést a fejbőrben, ami elősegíti a haj növekedését és megerősödését.

Hogyan készítsd el?

A rozmaringfőzet elkészítése rendkívül egyszerű:

  • Forralj fel három bögre vizet.
  • Adj hozzá egy maréknyi friss vagy szárított rozmaringot.
  • Forrald 15-20 percig.
  • Lefedve hagyd ázni fél órán keresztül. 
  • Ha kihűlt, szűrd le.
  • Öntsd a főzetet spray-palackba vagy egy zárható üvegbe.

Hogyan használd?

A legjobb eredmények érdekében alkalmazd a rozmaringfőzetet pár hétig mindennap a következőképpen:

  • Mosd meg a hajad a szokásos módon.
  • Töröld szárazra, de hagyd enyhén nedvesen.
  • Permetezd vagy öntsd a főzetet a fejbőrödre, és masszírozd be finoman.
  • Hagyd hatni legalább 15-20 percig, majd öblítsd le vízzel.


Hogy miért szeretik a TikTok felhasználók?

A TikTokon rengeteg felhasználó osztotta meg saját tapasztalatait a rozmaringfőzet használatával kapcsolatban. Sokan arról számoltak be, hogy már néhány hét alatt látványos változásokat tapasztaltak: a hajuk erősebb, fényesebb és gyorsabban nőtt. A természetes összetevők és az egyszerű elkészítés miatt ez a módszer egyre népszerűbbé válik, különösen azok körében, akik szeretnék elkerülni a vegyi anyagokat tartalmazó hajápoló termékeket.

"Ha unod már a drága és gyakran hatástalan hajnövesztő készítményeket, itt az ideje, hogy kipróbáld a rozmaringfőzetet! Csatlakozz te is azokhoz a TikTok trendhez, akik már megtapasztalták ennek a természetes módszernek a jótékony hatásait. Adj egy esélyt ennek az ősi titoknak, és nézd meg, milyen csodákat tehet a hajaddal" – áradoznak róla a felhasználók.

Néhány plusz TIPP, hogy mire figyelj, és mit ne csinálj a főzettel:

A rozmaring a hajnövesztés mellett javítja a koncentrációt, a memóriát, sőt a hangulatunkra is jó hatással van. Csöppentsünk néhány cseppnyi rozmaringolajat egy kendőre, vagy zsebkendőre, és ha szükségünk van rá, lélegezzünk belőle mélyeket. A rozmaringot fogyasszuk bőségesen, készítsünk belőle mediterrán ételeket, rozmaringos halat, és bátran vessük be szépségápolási rutinjainkban.

Ha pedig kíváncsi vagy, még mire képes ez a csodafűszer, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.