Sztárok titkos fegyvere: diéták, amikkel ragyognak a vörös szőnyegen

Beyoncé
Shutterstock -
étrend Atkins diéta lapos has sztárok
Híresek és karcsúak – Az alábbi sztárok vajon milyen étkezési szokásokkal, diétával tartják magukat formában? Mutatjuk a trükköket!

A vörös szőnyeg mindig is a csillogás és a divat megtestesítője volt Hollywoodban. Ám a sztárok ragyogása nem csak a ruháikban rejlik, hanem a szigorúan titkos diétáikban is, amik segítenek nekik formában maradni. Ismerd meg, hogy milyen diétákat követnek a hírességek, hogy akár te is utánozhasd őket!

sztárok
Sztárok diétája, amitől lapos lesz a has!
Forrás: Shutterstock/virgizma2

1. Sztárok a csúcson: Beyoncé – Master Cleanse diéta

Beyoncé az ikonikus Master Cleanse, vagyis a Limonádé diétát követi, amely egy detox program, és kizárólag citromlé, juharszirup és cayenne bors keverékéből áll. Ez a diéta segít a méregtelenítésben és a gyors fogyásban. De vigyázat! A diétát szigorúan csak olyan esetekben alkalmazd, ha például egy eseményre mész, és szeretnél csúcs formában lenni. Ha belevágnál, így készítsd el: 3 dl szénsavmentes ásványvizet keverj össze két evőkanálnyi frissen facsart citromlével, két kanál juharsziruppal, és egy mokkáskanálnyi Cayenne-borssal. A juharszirupos limonádéból bármennyit lehet inni, de az ajánlott mennyiség napi két liter. 

Los,Angeles,-,Feb,10:,Beyonce,Arrives,To,The,2013

Forrás: Shutterstock/DFree

2. Jennifer Aniston– Atkins diéta

Jennifer Aniston régóta követi az Atkins diétát, amely alacsony szénhidráttartalmú és magas fehérjetartalmú étrendet jelent. A diétát Dr. Robert C. Atkins fejlesztette ki, amelynek célja a magas protein bevitel és a szénhidrátok elhagyása. Atkins az olyan finomságokat, mint a kenyér, burgonya, rizs és tésztafélék fogyasztását tiltja, ellenben szalonnát, virslit, sajtot, halat, tejszínt és tojást korlátlan mennyiségben engedélyez. A napi energiaszükséglet, a diéta optimális képlete szerint 15-20% szénhidrát, 44-45% zsír és 40% fehérje. Ehhez a diétához nagy akaraterő kell, mert egy szigorú étrendről beszélünk, de cserébe a fogyás és a lapos has már az első két hét után látható, amelynek Jennifer Aniston kiváló példája.

Los,Angeles,-,Mar,28:,Jennifer,Aniston,At,Murder,Mystery

Forrás: Shutterstock/Kathy Hutchins

3. Adele – Sirtfood diéta

Adele fogyása körbejárta a világot, hiszen súlycsökkenése látványos volt. A sok mozgás és életmódváltás mellett, alakját a Sirtfood diétának köszönheti, amelynek fő alapja az anyagcsere-serkentő ételek, mint a diófélék, alma, áfonya,  matcha tea, hajdina, zeller, vagy az étcsokoládé. A diéta lényege, hogy fehérjében gazdag zöldségeket fogyassz, amelyek zsírégető hatással bírnak, sőt lassítja az öregedési folyamatokat is. A fogyókúra fő eszköze egy zöld ital, amely csak gyümölcsből és zöldségből áll. Az összetevők: Kelkáposzta, rukkola, zeller, zöldalma, gyömbér, citrom, lime, és matcha por. A diétának két szakasza van: Az első hét napig, a második tizennégy napig tart.

The BRIT Awards 2022 - Red Carpet Arrivals
Forrás: WireImage/Samir Hussein

4. Gwyneth Paltrow – Clean eating

Gwyneth Paltrow a Clean eating, vagyis a tiszta étkezés híve, amely friss, organikus ételekből áll, és minimalizálja a feldolgozott élelmiszereket. A clean eating nevezhető diétának is, de a legjobb benne az, hogy nem csupán fogyókúráról, hanem egy teljes életmód váltásról beszélünk. Természetesen a clean eating esetében nem arról van szó, hogy az étel tiszta-e vagy piszkos, hanem arról, hogy mennyire feldolgozott az élelmiszer, és mennyire természetesek az alapanyagai. Ilyenek a bio gyümölcsök, zöldségek, vagy a szabad tartású csirke. Lehetőleg kerüld a csomagolt ételeket is, hiszen a muffinok, kekszek, és granolaszeletek első hallásra nem tűnnek veszélyesnek, de ezek a finomságok általában finomított gabonát, cukrot, olajokat, és egyéb alacsony tápanyagtartalmú összetevőket tartalmaznak. Helyette fogyassz mandulát, diót, mogyorót, de a különböző szárított gyümölcsök is jó alternatívák lehetnek. Azt pedig már mondani sem kell, hogy a tiszta étkezésbe belefoglaltatik a kellő mennyiségű víz fogyasztása is, amellyel nem csak a fogyást, de a szervezeted megfelelő hidratáltságát is támogatod.  Ez az étrend segíteni fog téged abban, hogy bőröd és alakod szép és egészséges maradjon, akárcsak Gwyneth Paltrowé!

Los,Angeles,-,Oct,14:,Gwyneth,Paltrow,Arrives,For,The

Forrás: Shutterstock/DFree

5. Scarlett Johansson: Carb cycling és böjtölés

Scarlett a többi bomba testű sztárhoz hasonlóan, szintén szigorú étrendet követ, kellő tudatossággal, kitartással, no meg persze sok sporttal. Diétája során sokszor alkalmazta a böjtölést, amely 12 órán át tart, de ha eszik, akkor leginkább a nyers és vegán ételeket pakolja a tányérjára. Ha pedig időszakos étrendet követ, akkor előszeretettel követi az úgynevezett carb cycling diétát, amely egy szénhidrát-hintáztatásból áll, ahogyan azt a neve is sugallja. Ez a módszer a cukrok mennyiségének előre kiszámolt bevitelét jelenti, amiből nyugisabb időszakban kevés is elég , míg egy strapás forgatási napon bővebben juttathatott a szervezetébe „üzemanyagot". A carb cycling diéta mellé fontos a kardió-edzés is, hogy a diéta kellően hatékony és eredményes legyen.

'Fly Me To The Moon'  - Arrivals
Forrás: Variety via Getty Images/Kristina Bumphrey

6. Victoria Beckham: Mediterrán diéta

Victoria Beckham rendszeres, kemény diétát tart, amelyben nincsenek bűnözések. Az elmúlt 25 évben mindennap ugyanazt az ételt fogyasztotta, kitartóan. Az étrendje folyamatos fogyókúraként működik, mivel kizárólag grillezett halat és párolt zöldségeket tartalmaz, nassolás és kikacsintás nélkül. Ha szereted a tengeri húsokat, akkor ezt az étrendet neked találták ki, hiszen sok halat, rákot, kagylót kell enni, kiegészítve tojással, sajtokkal és zöldségekkel. Ha célod a vékony, de egészséges kinézet, bátran kezdj bele ebbe a diétába, amely a tengerparti, nyári nyaralások mellé ráadásul kiválóan passzol!

Cannes,,France,-,May,11:,Victoria,Beckham,Attends,The,'cafe
Beckham minden megtesz a tökéletes vékonyságért 
Forrás: Shutterstock/magicinfoto

Bár ezek a diéták hatékonyak, de fontos megjegyezni, hogy mindenkinek más és más táplálkozási szükségletei vannak. Mindig konzultálj dietetikussal vagy egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen szigorú diétát kipróbálnál. Használd inspirációnak ezeket a diétákat, de emlékezz, hogy a legfontosabb az egészséges és kiegyensúlyozott étrend fenntartása!

Ha pedig tovább informálódnál arról, hogyan lehet hatékonyan fogyni, nézd meg az alábbi videót:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.