Tengeri só – Szépülj a hullámok erejével!

Spa,Setting,With,Natural,Olive,Soap,And,Sea,Salt
Shutterstock/Copyright (c) 2014 symbiot/Shutterstock. No use without permission. - symbiot
nyaralás tengeri só tenger
Aki járt már tengerparton, az tapasztalhatta, hogy a nyaralás után a bőr ragyogóbb, puhább és a haj is csodás hullámokba rendeződik. A titok pedig nem más, mint a tengeri só.

Egy tengerparti nyaralás alkalmával nemcsak a testünk pihen, hanem a lelkünk is feltöltődik. A tengeri levegő, a hűsítő habok, a nap sugarai és a tökéletes páratartalom megteszik hatásukat. A tengerben fürdőzés pedig igazi afrodiziákum és elixír a testünknek. A titok pedig a tengeri só erejében rejlik. Nézzük meg, hogyan hat!

Tengeri só
Tengeri só jótékony hatásai
Forrás: Shutterstock

A tengeri só szépítő hatásai

  • A bőr elixírje

Akiknek zsírosodásra hajlamos a bőrük vagy különböző problémákkal, pattanásokkal, mitesszerekkel, aknékkal küzdenek, pontosan tudják, hogy szinte minden gondjuknak búcsút inthetnek, miután néhányszor megmártóztak a tengerben. Ez annak köszönhető, hogy a tengeri só nagyrészt nátrium-kloridot tartalmaz, ami egyrészt szabályozza a túlzott faggyútermelést, másrészt nyugtatja az irritált bőrt. A legjobb, ha beszerzünk egy szappant, ami gazdag tengeri sóban és egyéb ápoló összetevőkben gazdag, és ezzel tisztítjuk az arcunkat. Így a nyaralás után is évezhetjük a tengeri só jótékony hatásait.

  • Merüljünk el!

Akár a fürdőszobában is érezhetjük úgy magunkat, mintha egy nyaraláson lennénk, és éppen körbeölelnének minket a hullámok. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy kád vízbe tengeri sóban gazdag fürdősót tenni vagy akár beledobni egy fürdőbombát. Egy ilyen merülés segíti a sejtek regenerálódását és erősíti a bőr védelmi rendszerét is, ráadásul az illata az érzékszerveinket is felfrissíti.

  • Puhítsuk!

A tengeri só rengeteg iont tartalmaz, többek között kalcium-, magnézium- és vasionokat, melyek mind frissítő hatással vannak a sejtekre. Javítják annak az anyagcseréjét és segítik az oxigénáramlását. Ennek köszönhetően a bőrünk puhább és sokkal selymesebb lesz. Éppen ezért érdemes ebben az összetevőben gazdag testápolót vagy tusfürdőt használni.

tengeri só
A bőrünk újjászületik, ha tengeri sóval radírozzuk át
Forrás: Shutterstock
  • Tegyük ragyogóvá!

A tengeri só természetes hámlasztó hatással rendelkezik és a bőrrel érintkezve sem alakul át. Segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, stimulálja a bőrsejtek megújulását, továbbá kiváló méregtelenítő és bőrpuhító. Éppen ezért a testradírok legkedveltebb alapanyaga, hiszen egy alapos radírozás után szinte minden porcikánk megújul és ragyogóvá válik.

  • Dúsítsunk!

Imádjuk, hogy egy tengerparti nyaralás alatt szinte nem is kell foglalkoznunk a tincseinkkel, hiszen magától rendeződik szélfútta hullámokba. Ezt a "beach wave" hatást egy tengeri sós permettel is elérhetjük, amivel nagyon könnyen lehet formázni a hajat. Ráadásul a tengeri só a vékony szálú hajra is ajánlott, mert dúsító hatása is van.

  • Frissítsük fel!

Nyáron, amikor többször viselünk szandált vagy éppen egy kiadós városnézés miatt sokat mászkálunk, a lábunk könnyebben kiszárad, berepedezik. Az igénybe vett területekre a leghatásosabb egy tengeri sós ápoló, mert amellett, hogy újra puhává teszi a talpakat, még fel is frissít.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.