brit királyi család fotó György herceg születésnap
Rendhagyó módon fekete-fehér fotót tett közzé a walesi hercegné legnagyobb gyermeke születésnapján. György herceg ma ünnepli 11. születésnapját.

A walesi hercegi pár friss fotót osztott meg György hercegről a kisfiú 11. születésnapján. A képet, amelyet Katalin hercegné a hónap elején készített, a Kensington-palota közösségi oldalán tették közzé. A fekete-fehér felvételen a leendő király nagyon elegáns és felnőttes. Fehér ingben és sötét zakóban mosolyog a kamerába.

György herceg hivatalos fotója a 11. születésnapján
György herceg hivatalos fotója a 11. születésnapján
Forrás: https://www.instagram.com/princeandprincessofwales/

 

A királyi család rajongói örömmel fogadták a trónörökösről készült képet, sokan megjegyezték, hogy György és az apja, Vilmos herceg mennyire hasonlítanak egymásra. Egyikük azt írta: „Őszintén szólva, az apja kiköpött mása. Boldog születésnapot György! Hogy lehet, hogy már 11 éves?"

 

György herceg 12. születésnapja után minden megváltozik

A trónörökös már csak egy évig élheti azt az életet, melyet eddig megszokott. György herceg mindennapjai a 12. születésnapja után megváltoznak. Más életet fog élni, mint fiatalabb testvérei, és az egyik fontos szabály már jövőre életbe lép. 

A királyi család már hosszú évtizedek óta azt a szokást követi, hogy amint az öröklési sorban második személy betölti a 12. életévét, az aktuális örököstől külön kell utaznia, amikor az bármilyen királyi feladatot vállal. Ez tehát azt jelenti, hogy 2025. július 22. után György herceg kénytelen lesz külön utazni az édesapjától, Vilmos hercegtől és kisebb testvéreitől, Sarolta hercegnőtől és Lajos hercegtől.

Ez a kegyetlen hagyomány a kívülállóknak nagyon szigorúnak és kissé furcsának tűnhet, azonban valójában nagyon is praktikus oka van, ugyanis azért van érvényben még a mai napig is, hogy egy előre nem látható tragédia esetén biztosítsa az ország jövőjének stabilitását. Például, ha az öröklési sor egyik tagját szállító repülőgép lezuhanna, akkor sorban következő másik tag átveheti az elhunyt helyét. Bármennyire is morbidnak hangzik, de ez csak egy a sok furcsa forgatókönyv közül, amelyekre a királyi családnak fel kell készülnie. 

A királyi család nem ok nélkül óvatos

A családot a múltban már érték hasonló tragédiák, Fülöp herceg húga, Cecilie hercegnő például 1937-ben halt meg egy légi balesetben. II. Erzsébet királynő nagybátyja, György herceg szintén repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét 1942-ben, ahogy unokatestvére, Vilmos gloucesteri herceg 1972-ben. Innen nézve pedig már érthető, hogy a királyi család miért maximálisan óvatos óvatos, ha arról van szó, hogy a rangidős tagok ugyanazon a repülőgépen tartózkodnak.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.