Tojásdiéta: valóban segít a fogyásban? - Utánajártunk

Delicious,Healthy,Breakfast.,Avocados,,Eggs,,Herbs,And,Lightly,Salted,Salmon.
Shutterstock/Dilechek -
szakember diéta tippek tojás recept
Válaszd a tojásdiétát, ha már régóta keresed azt a hatékony módszert, ami segít is, de nem káros a szervezetre. A tojásnak számtalan jótékony hatása van, és nem utolsósorban magas fehérjetartalma, ami kiválóan támogatja a fogyni kívánókat.

Ma már számtalan fogyókúrás kihívás kering a világhálón, amelyek közül valamelyik hasznos, valamelyik pedig mondvacsinált. Utóbbival megy szembe a tojásdiéta, amely már évek óta divatos, és számtalan hiteles forrás beszámolt arról, hogy igen, a tojáskúra beválik! Mint minden egyhangú étrend, ezt sem szabad persze huzamosabb ideig csinálni, de rövid távon segíthet bennünket a fogyásban, megőrizve az egészségünket. Cikkünkben tippeket kaphatsz arra, hogy hogyan is kell végigcsinálnod a diétát, és mit kell róla tudnod pontosan.

 tojás diéta
A tojásdiéta jó választás lehet, ha szeretnénk gyorsan fogyni egészséges keretek között
Forrás: Shutterstock

1. Mi is az a tojásdiéta?

A tojás diéta alapelve egyszerű:  Naponta hat-hét tojást szükséges elfogyasztani, kiegészítve zöldségekkel és minimális szénhidráttartalommal. A tojás fontos szerepet játszik a fehérjedús étrendben és alacsony kalóriatartalma miatt segíti a súlycsökkenést, miközben sokoldalú és kiváló minőségű tápanyagforrás. Magas fehérjetartalma miatt hosszú ideig biztosít telítettségérzetet, így csökkenti az étkezési mennyiséget.

2. Hány napig csinálhatjuk?

A tojás diéta hosszú távú fenntarthatósága kérdéses lehet. Magas koleszterintartalma miatt fokozott figyelmet igényel azoknál, akiknél szív- és érrendszeri problémák állnak fenn. A szakértők három, maximum öt napos diétát javasolnak. A szénhidrátbevitel korlátozásával a 3 napos tojásos diéta a szervezetet ketózis állapotába taszítja, ahol a szervezet elkezd zsírt fogyasztani energiaként. A tojásokat érdemes egyébként reggelire és tízóraira elfogyasztani, így csökken az esélye annak, hogy a nap további részében éhesek leszünk.

3. Hogyan csináld?

Reggelire facsard ki egy grapefruit levét, és egyél meg hozzá két-három tojás. Tízóraira igyál meg egy nagy bögre zöld teát, ami köztudottan segíti a fogyást. Ebédre jó választás a sovány csirkemell, párolt zöldséggel, és két tojással. Uzsonnára készíts kamillateát. Az estét pedig zárd úgy, mint ahogy kezdted a reggelt: Egyél meg három tojást, egy kis salátával, zöldséggel.

Bár a tojásdiéta rövid távon lehet, hogy segít a súlycsökkentésben, hosszú távon fenntartása kihívásokkal járhat. Időnként hasznos ezeket a diétákat végigcsinálnunk, hiszen tisztítja a bélrendszerünket is a fogyás mellett, de fontos, hogy mindenki a saját egészségügyi állapotát és táplálkozási szükségleteit vegye figyelembe, és szakember segítségével döntsön a kiegyensúlyozott étrendjéről. 

Ha pedig tovább mélyülnél a témában, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.