hosszú élet titka Guinness rekord egészséges étkezés a világ legidősebb embere
A spanyol María Branyas Morera 117 évet élt, ezzel a világ legidősebb nője lett. Hosszú életének titka egyetlen élelmiszerben rejlett.

María Branyas Morera 1907 március 4-én született egy spanyol család lányaként San Franciscóban. Túlélt két világjárványt és két világháborút is. A Guinness- rekordok könyve a világ legidősebb élő emberének nevezte. Élete utolsó 20 évében egy nyugdíjas otthonban élt a spanyolországi Olotban.

Maria Branyas Morera 117 éves korában halt meg
Forrás: Wikipedia

 

A világ legidősebb nője rendszeresen osztotta meg életbölcsességeit

María Branyas Morera, aki 2019 decembere óta osztotta meg életbölcsességét az X platformon, több mint 19 000 követőt inspirált. A Super Àvia Catalana néven ismert spanyol nő profilján egyértelműen kifejezte: „öreg vagyok, nagyon öreg, de nem idióta.” Nem sokkal halála előtt így írt: „Gyengének érzem magam. Eljön az idő. Ne sírj, nem szeretem a könnyeket… boldog leszek.” Maria Branyas Morera 117 éves korában halt meg, a szomorú hírt a családja osztotta meg az X-en.  María augusztusban békésen, álmában és fájdalom nélkül hunyt el. Maria Branyas Morera 2023. januárja óta volt a világ legidősebb embere, halálával a japán Tomiko Itooka lett a legidősebb a bolygón. Ő 1908. május 23-án született és 116 éves.

 

María Branyas Morera ezt evett minden nap

María Branyas Morera a jó gének és egy kis szerencse mellett egészséges életmódjának is köszönhette hosszú életét. Stabil szociális környezete, erős baráti és családi kapcsolatai is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szép kort megélhetett. 

María nem fogyókúrázott, és nem evett nagy adagokat, helyette mindig kis mennyiségeket fogyasztott. Valamint minden nap natúr joghurtot evett, ami szintén hozzájárult egészségéhez és hosszú életéhez. 

A joghurt a szakértők szerint nagyon egészséges. Az élő baktériumok kölcsönhatásba lépnek a belekben élő mikrobákkal. Ez pedig fokozza a különböző vitaminok termelését, például a B6-, B12- vagy éppen a K2-vitaminokét. Segítenek a bacilusok leküzdésében, és az emésztést is rendbe teszik. Egy kutatásból, amelyhez több százezer ember adatait használták fel, az is kiderült, hogy a hetente legalább öt adag joghurtot fogyasztó nőkben kisebb valószínűséggel alakulhat ki magas vérnyomás azokhoz viszonyítva, akik havonta mindössze egy adag joghurtot fogyasztottak. Korábban már azt is kimutatták, hogy a joghurtban lévő baktériumok szerepet játszanak a koleszterinszint csökkentésében. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.