Így spórolhatsz több tízezret a drága fogászati kezeléseken

egészség fogorvos fogászat kezelés
A fogászati kezelések gyakran költségesek, de néhány okos lépéssel jelentős összegeket takaríthatunk meg. A rendszeres ellenőrzéseknek és a támogatási lehetőségeknek köszönhetően hosszú nemcsak a pénztárcánknak, hanem a fogainknak is jót teszünk.

A fogaink egészsége nemcsak az esztétika miatt fontos - ha elhanyagoljuk, az komoly anyagi terhet is róhat ránk. Egyszerű, mégis hatékony megoldásokkal nemcsak a fogászati költségeket csökkenthetjük, hanem időben megelőzhetjük a komolyabb problémákat is. 

fogorvos, fogászati kezelés,
Spórolhatunk a fogászati kezeléseken, ha betartjuk az alábbi tanácsokat
Forrás: Shutterstock

Hogyan spórolhatunk a fogászaton?

  • Első lépés

Járjunk félévente fogászati ellenőrzésekre, hiszen a megelőző kezelések mindig jóval olcsóbbak, mint a komplikáltabb beavatkozások. Jó hír, hogy az állapotfelmérések a legtöbb helyen ingyenesek.

  • Kérjünk árajánlatot

Éljünk a fogászatok nyújtotta akciókkal. Egyes rendelők árgaranciát is hirdetnek: ha az árlistában szereplő kezelésekre jobb árat kapnánk bármelyik privát fogorvosi rendelőnél, akkor azon az áron végzik el a kezelést.

  • Támogat a TB

Hazánkban a fogmegtartó és fogeltávolító kezelések teljesen ingyenesek a TB szakrendelés keretein belül. A fogszabályozás tetemes részét pedig 18 éves korig az állam fizeti, valamint a fogpótlások orvosi díjába is beszáll a társadalombiztosító.

  • Látszólag ártalmatlan

Ha nem gondoskodunk legalább félévente a fogkő eltávolításáról, akkor ínygyulladást, fogágybetegséget, kellemetlen leheletet, fogszuvasodást és akár fogaink elvesztését is okozhatja. Figyeljük az akciókat, egy nagyobb kezelés mellé kedvezményesen is kaphatjuk a fogkőleszedést.

  • Mentsük a menthetőt

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor váratlanul letörik a fogunk. Kérdezzünk rá fogorvosunknál, milyen megoldás ajánl a helyreállítására. A koronával ellentétben az inlay betét (ragasztott fogtömés, szilárd porcelánbetét, amit egyénre szabottan fogtechnikus készít el lenyomat alapján) sokkal kisebb fogállományvesztéssel jár és akár olcsóbb is lehet.

  • Garancia-csel

Nézzünk utána, hogy az általunk választott fogászat milyen feltételek esetén vállalja a garanciát és milyen időtartamra. Ha probléma merül fel, nem mindegy, hogy saját pénzünkből kell helyreállítanunk vagy díjmentes lesz.

  • Fizessünk utólag

Nem kell hiányzó fogakkal élnünk, amíg összespóroljuk az implantációs kezelés árát. Ma már a legtöbb rendelőben természetes a részletfizetési lehetőség, vagy a fogászati hitelek felvétele, sőt, akár még a 0 százalékos THM sem lehetetlen.

  • Újszerű megoldással

Ha a fogszuvasodást a korai szakaszban fedezik fel, a megfelelő fogmosással, fluoridos fogkrémek, speciális zselék használatával még visszafordítható.

  • Visszakapott pénz

Ne feledkezzünk meg egészségpénztári számlánkról sem, hiszen a fogászati kezelések után akár 20 % adóvisszatérítést is kaphatunk. Sőt, néhány fogászat kedvezményes csomagot is ajánl a tagok számára.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.