Húgyúti fertőzés és szexuális élet: intimitásról tabuk nélkül

Shutterstock.com
PR cikk húgyúti fertőzés egészség
Senki sem beszél szívesen arról, ha húgyúti fertőzéssel küzd, a szexuális élettel összefüggésben pedig különösen kényes téma ez, mégis fontos, hogy nyíltan beszéljünk róla. Ideje tehát, hogy tabuk nélkül tárgyaljuk ki a megelőzés lehetőségeit és azt is, hogyan őrizhetjük meg az intimitást a párkapcsolatunkban egészségünk megőrzése mellett.

A húgyúti fertőzés és a szexuális aktivitás összefüggése

A felfázásból eredő hólyaghurut és a szexuális aktivitás közötti kapcsolat régóta ismert az orvostudományban. A magyarázat egyszerű, a nők anatómiai felépítésük miatt különösen hajlamosak az ilyen típusú fertőzésekre. A húgycső rövidsége és a hüvelybemenethez való közelsége egyenes utat ad a baktériumoknak, hogy a húgyutakba jussanak.

Ez persze nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a szexről, inkább arról van szó, hogy nagyobb figyelmet kell fordítanunk a megelőzésre. Hogyan?

Megelőzési stratégiák az intim együttlétek során

  1. Higiénia mindenek felett: Együttlétek előtt és után is javasolt egy alapos tisztálkodás mindkét fél számára, ez jelentősen csökkenti a baktériumok átvitelének esélyét.
  2. Vizelet ürítése aktus után: Nők számára különösen ajánlott a szex utáni vizeletürítés, hiszen ez segít kimosni a húgycsőbe esetlegesen bejutott baktériumokat.
  3. Óvszerhasználat: Tévedés azt hinni, hogy az óvszer csak a nem kívánt terhesség ellen véd, hasznos társ a húgyúti fertőzés kockázatának csökkentésében is.

Az intimitás megőrzése egészségügyi problémák mellett

A visszatérő felfázás könnyen szorongás forrásává válhat, ezért fontos, hogy nyíltan kommunikáljunk partnerünkkel a problémáról és közösen dolgozzunk ki mindkét fél számára elfogadható stratégiákat a megelőzésre. Ha épp aktív fertőzéssel küzdünk, fedezzünk fel más módokat az intimitás kifejezésére.

Természetes megoldás enyhe tünetek esetén

Bár súlyos esetekben antibiotikumos kezelés szükséges, enyhe tünetekre léteznek olyan készítmények, amelyek természetes összetevőkkel támogatják a húgyutak egészségét, anélkül, hogy feleslegesen terhelnék a szervezetet. Ilyen az Urogin belsőleges folyadék, egy hagyományos növényi gyógyszer, amelyet kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló meghatározott javallatokra alkalmaznak, enyhe húgyúti fertőzések, felfázásból eredő hólyaghurut-, illetve húgyúti gyulladások kezelésére önállóan vagy kiegészítő terápiaként.
A húgyúti fertőzés és a szexuális élet kapcsolata tehát meglehetősen komplex téma, de egy kis odafigyeléssel jelentősen csökkenthető az egészségügyi problémák kockázata. Ha minden óvintézkedés ellenére felfázás tüneteit tapasztalja, keresse Ön is a patikában a Sinnex Zrt. Urogin készítményét!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul!

(x)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.