Az orvos figyelmeztet: soha ne igyunk kávét ebéd után

Pensive,Woman,Drinking,Hot,Coffee,At,Home.,Thoughtful,Young,Woman
Shutterstock - Ground Picture
egészség műanyag délután kávé
Az orvos a TikTokon osztotta meg tanácsait, amiket az egészsége érdekében mindenkinek meg kellene fogadnia. Ezek közé tartozik az is, hogy miért ne igyunk ebéd után kávét.

Fontos lépéseket tennünk az egészségünk megőrzése érdekében, ebben segít Dr. Poonam Desai, aki a TikTokon mondta el, milyen 5 életmódbeli változtatást hozott azért, hogy egészséges maradjon. A többi között elhagyta az alkoholt, de kávét sem iszik délután, és azt is elmondta, miért nem szabadna senkinek.

kávé
A kávé délután már nem tanácsos
Forrás: Shutterstock

Az orvos elárulta, miért ne igyunk ebéd után kávét

Dr. Poonam Desai megosztotta, hogy milyen lépéseket tesz a betegségek elkerülése érdekében, beleértve az alkohol elhagyását. „Orvos vagyok, és ez az az öt dolog, amit nem tettem, vagy már nem teszek az egészségem érdekében. Az első az alkoholfogyasztás. Semmilyen mennyiségű alkohol nem jó az egészségünknek" - figyelmeztetett az orvos.

A második, amit az orvos nem tenne, az a műanyag ételtároló vásárlása, az abban való ételmelegítés pedig teljesen kizárt: olyan vegyi anyagok kerülhetnek ugyanis így az ételünkbe, amik számos egészségügyi problémával hozhatók összefüggésbe, beleértve a reprodukciós zavarokat, a rák kockázatának növekedését, valamint az immunrendszer és az idegrendszer működésének zavarát.

Az orvos ezek mellett teljesen elkerüli a túlságosan korán vagy túlságosan későn induló repülőket, mert jelentős zavart okoznak az alvási szokásainkban, és azt is tanácsolja, hogy soha egy napot se töltsünk el úgy, hogy nem fogyasztottunk legalább 400 gramm növényi eredetű ételt.
 

És végül azt is javasolja, hogy ebéd után ne igyunk kávét. „A koffein felezési ideje öt-hat óra, így lefekvés előtt még mindig a szervezetünkben maradhat, és megakadályozhatja, hogy aludni tudjunk. Ezért én tényleg igyekszem kerülni minden koffeintartalmú italt délután."

 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.