táplálékkiegészítő immunrendszer vitamin
A hűvösebb idő beköszöntével jó ötlet elkezdeni megerősíteni a szervezetünket, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. A szakértő arra figyelmeztet, hogy a vitaminokat helyesen kell bevinni ahhoz, hogy kifejtsék a hatásukat.

Sokan szednek vitaminokat azért, hogy támogassák a szervezetüket, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. A nem megfelelő sorrend azt is eredményezheti, hogy a táplálékkiegészítők nem fejtik ki megfelelően a hatásukat - erre figyelmeztetnek a szakértők.

Young,Woman,Drinking,Pure,Water,From,Glass,In,Kitchen.,Space, vitamin
Nem mindegy, hogyan szedjük a vitaminokat
Forrás: Shutterstock

Vitaminok: nem mindegy, hogyan szedjük őket

A vitamonok egyre fontosabbak lesznek, ahogy hűvösödik az idő, érdemes ugyanis támogatnunk a szervezetünket ilyenkor. Az azonban nem mindegy, hogy hogyan, milyen sorrendben szedjük őket, mert egyes tápanyagok hatásosabbak, ha együttesen fogyasztják őket, ami azt jelenti, hogy az előnyök fokozódnak. „A tápanyagok nem csak elszigetelten működnek - kétféleképpen is összefognak: támogatják a szervezet funkcióit, és segítik egymás jobb felszívódását, de akár blokkolhatják is. Tehát, bár egy általános multivitamin kényelmes választásnak tűnhet, nem mindig ez a legjobb választás, ha egy konkrét hiányosságot próbálsz orvosolni" - mondta Madalena Vieira Costa. 

A következő időszakban az immunrendszer erősítésén lesz a fő fókusz, ezért a szakértők azt osztották meg, hogy mely két hatóanyag az, amit ennek érdekében érdemes együtt fogyasztanunk. Ez nem más, mint a D-vitamin és a magnézium. A D-vitamin a legtöbb táplálékkiegészítőben inaktív formában van, amit a szervezetünknek kell átalakítania. „Szükségünk van magnéziumra, hogy ezt az inaktív D-vitamint aktív formájává alakítsuk, és így élvezhessük az egészségügyi előnyöket. Elegendő magnézium nélkül a megvásárolt és bevett D-vitamin nem lesz hatékony" - mondta Madalena Vieira Costa táplálkozási szakértő. Arra viszont fontos odafigyelni, hogy a magnézium kölcsönhatásba léphet egyes gyógyszerekkel, ezért azoknak, akik rendszeres szednek valamilyen tablettát mindenképpen érdemes egyeztetniük az orvosukkal.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.