Ha nem akarsz gyorsan évtizedeket öregedni, akkor ezeket az ételeket jobb, ha elkerülöd

ráncok bőr élelmiszer korai öregedés
Egyre többen figyelnek oda a tudatos bőrápolásra, amivel a korai ráncok megjelenése elkerülhető. Az öregedés azonban mindenképp bekövetkezik, de az, hogy milyen mértékben történik, és milyen gyorsan, az életmódbeli döntéseinken is múlik.

A tudatos bőrápolás egyre nagyobb divat, ennek köszönhetően pedig hosszabb ideig őrizhető meg a fiatalos megjelenés. Azonban az öregedés mértéke nemcsak attól függ, hogy mit kenünk magunkra, hanem attól is, hogy milyen ételeket fogyasztunk.  Van az élelmiszereknek egy bizonyos csoportja, amit jobb csak mérsékelten fogyasztani, ha el akajuk kerülni a korai ráncokat.

öreg, öregedés, ráncok
Az öregedést egy bizonyos élekmiszercsoport is felgyorsíthatja
Forrás: Shutterstock

Ezt ne együk, ha el akarjuk kerülni a korai öregedést

A tudatos bőrápolás elterjedésével egyre többen kerülnek tisztába azzal, mit is kell az arcukra kenniük, ha el akarják kerülni a korai öregedést, de azt még mindig nem tudják sokan, hogy bizonyos életmódbeli döntések is hatással vannak a bőr állapotára. Egy szakértő arra figyelmeztet, hogy egy bizonyos élelmiszercsoport hozzájárulhat a korai öregedéshez, ezért ezt érdemes módjával fogyasztani. Mivel egyre nagyobb az érdeklődés a fiatalos megjelenés fenntartása iránt, fontos megérteni az étrendi döntések hatását a bőr egészségére. 

Dr. Saleena Zimri elmondta, hogy a magas cukortartalmú étrend láthatóan hatással lehet a bőrre, felgyorsítva az öregedés jeleit és rontva az arcbőr általános egészségét. 

„A glikációnak nevezett folyamat során a cukormolekulák a fehérjékhez, köztük a kollagénhez és az elasztinhoz kötődnek, amelyek kulcsfontosságúak a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzésében. A glikáció gyengíti ezeket a fehérjéket, így a bőr elveszíti természetes rugalmasságát. Ezáltal hajlamossá válik a ráncosodásra, a megereszkedésre és a finom vonalak kialakulására, valamint az arcbőr fakóvá válhat. A cukor megemeli a vércukorszintet, gyulladásos reakciót vált ki, amely az olajtermelés fokozásával és a pórusok eltömődésével súlyosbíthatja az aknét. A túlzott cukorfogyasztásból eredő krónikus gyulladás puffadáshoz, bőrpírhoz és egyenetlen bőrtónushoz is vezethet" - figyelmeztet a szakértő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.