Csupán ezt a 3 ételt cseréld le másra, és fogyni fogsz: a szakember elárulja, melyek ezek

súlycsökkenés fogyás titok fogyás könnyedén fogyás
Nassolni mindannyian szeretünk, ám, hogy mit eszegetünk filmnézés közben, nem mindegy. Van 3 étel, ami helyett, ha mást választunk, fogyás lesz az eredmény.

A fogyás titka sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. A súlycsökkentés érdekében nem kell mindig drasztikus változtatásokat eszközölni, néha elég kis lépéseket tenni, árulta el a szakember.

Fogyás ételcserével: nem mindegy, mit nassolsz
Fogyás ételcserével: nem mindegy, mit nassolsz
Forrás: Shutterstock

A fogyás titka az ételcsere 

Franklin Joseph obezitológus professzor, a Dr. Frank's Weight Loss Clinic szakértője három egyszerű, de hatékony ételcserét ajánl azoknak, akik úgy szeretnének fogyni, hogy közben nem áldozzák fel kedvenc ízeiket. Véleménye szerint ezek a könnyen kivitelezhető változtatások hosszú távon is fenntartható eredményeket hozhatnak és a fogyás is garantált. 

Nézzük, melyik az a három étel, amit érdemes mással helyettesíteni!

1. Chips helyett: pattogatott kukorica vagy zöldségrudak hummusszal

Joseph szerint a ropogós rágcsálnivalók szerelmesei számára a legjobb alternatíva a pattogatott kukorica, amely ízletes és alacsony kalóriatartalmú. Egy csésze levegőn kukorica csupán 30 kalóriát tartalmaz, míg a hagyományos chips adagja akár 150 kalóriánál is több lehet. Ha pedig valaki változatosabb ízre vágyik, a sült zöldségrudak hummusszal kiváló választás – ropogós, laktató és tápanyagokban gazdag.

2. Fehér kenyér helyett: Teljes kiőrlésű kenyér

A fehér kenyér gyakran tartalmazott cukrokat, amelyek rövid idő alatt megemelik a vércukorszintet, így az étkezés után hamar újra éhséget okoznak. Ezzel szemben a teljes kiőrlésű kenyér vagy wrap magasabb rosttartalma miatt lassabban emészthető, így hosszabb ideig biztosít teltségérzetet. „A teljes kiőrlésű kenyér segít szabályozni a vércukorszintet és támogatja a fogyást” – tette hozzá Joseph professzor.

3. Cukros, zsíros salátaöntetek helyett: házi készítésű, egészséges öntet

A legtöbb bolti salátaöntet, mint például a cézár olyan rejtett kalóriákat tartalmazhat, amelyek akadályozhatják a fogyást. Ehelyett a professzor egy otthon elkészíthető, egészséges változatot javasol, mégpedig az olívaolaj, a balzsamecet és a frissen facsart citromlé keverékét. Az olívaolaj szívbarát zsírokat tartalmaz, míg az ecet segíti a vércukorszint normalizálását, így ez az öntet tökéletes alternatívája lehet a nehéz, kalóriadús önteteknek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.