Le kell venni a zoknit lefekvés előtt? Szakértők megosztották a visszataszító okát

alvás ágy zokni
Sokan nem szeretnek csupasz lábbal aludni, főleg, ha már hűvös az idő. A szakértők szerint azonban mindenképpen le kell venni a zoknit lefekvés előtt, és ennek egy undorító oka van.

A zokni viselése az ágyban egy remek módja annak, hogy ne fázzunk, főleg, hogy már egyre hűvösebb az idő. A szakértők azonban mégsem javasolják ezt, és ennek egy undorító oka van.

zokni, zokni az ágyban
Ezért ne viseljünk zoknit az ágyban
Forrás: Shutterstock

Az undorító ok, ami miatt nem szabad ágyban zoknit viselni

Ahelyett, hogy egyből feltekernénk a fűtést, érdemes először kissé rétegesebben felöltözni otthon is. Egy kényelmes, otthoni viselet és a zokni máris kellemes érzést kelthet, hogy aztán a fárasztó napot lezárva egyből bebújhassunk az ágyba akár anélkül is, hogy ismét átöltöznénk. Ha azonban így teszünk, tehát a pizsamánkban és a zokninkban tevékenykedünk otthon, majd ebben fekszünk be az ágyba, a szakértők szerint nagy hibát követünk el. Undorító oka van annak, hogy nem javasolják: ezek a baktériumok. 

A kutatók arra biztatják az embereket, hogy mindenképpen vegyék le a zoknijukat, mielőtt befeküdnének az ágyba. „Nem tudhatjuk, milyen baktériumok leselkedhetnek a zokninkon, miután egész nap viseltük őket" - mondják a kutatók, de vizsgálatok alapján arra jutottak, hogy még olyan baktériumok is megtalálhatóak rajtuk, mint ami a csótányokon. Természetesen azok, akik egyáltalán nem viselnek cipőt otthon, és egyszer sem szaladnak vissza a lakásba a bakancsukban, viszonylag biztonságban vannak, ám még mindig az a legjobb, ha tiszta zoknit veszünk fel, mielőtt lefeküdnénk, ha nem tudjuk telljesen mellőzni a zokni viselését az ágyban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.