Nem indul be a fogyás? Lehet, hogy ez a rossz szokás okozza

Intermittent,Fasting,Concept,, időszakos böjt
Shutterstock - grandbrothers
diéta fogyás kalóriabevitel
Hiába tartasz szigorú diétát, mozogsz rendszeresen, mégse mennek le hetek óta a pluszkilók? Ha nem indul be a fogyás, annak sokszor olyan, teljesen hétköznapi okai vannak, amikre nem is gondolnál.

Sokan egyből betegséget kiáltanak, ha nem indul be a fogyás, pedig a legtöbbször inkább néhány olyan rossz szokás áll a háttérben, melyek miatt kevésbé hatékony a zsírégetés. Nem szabad tehát beletörődni, ha a zsírpárnák nem akarnak eltűnni; érdemes megismerni, milyen diétagyilkos szokások akadályozhatják a fogyást!

Rossz szokások is tehetnek arról, ha nem indul be a fogyás; például a nassolás.
A nassolás csak az egyik oka lehet, ha nem indul be a fogyás.
Forrás: Shutterstock

1. Nem reggelizel

Ha kihagyod a reggelit, kevesebb a kalóriabevitel, de ennek az is lehet az ára, hogy a nap során később falásrohamok törnek rád, és túlságosan sokat eszel ebédre, vagy délelőtt már nassolni kezdesz. Így azonban nehéz odafigyelni arra, mit és mennyit eszel; érdemes inkább reggelire rostokban, fehérjében gazdag ételt választani.

2. Nem indul be a fogyás, ha éjszaka is eszel

Érdemes a vacsorát legkésőbb három órával lefekvés előttre időzíteni, és utána már nem enni semmit – főleg rágcsálnivalókat, édességet. Ha késő este még eszel, nemcsak a testhőd, de a vércukor- és inzulinszinted is magasabb lesz éjszaka, emiatt pedig kevésbé hatékony a zsírégetés.

3. Lassú az anyagcseréd

Az anyagcserét sok minden befolyásolhatja, például a kor, a genetika, de az is, hogy mekkora az izomtömeged. A rendszeres testmozgás segít ugyan a fogyásban, de ha lassan indul be, érdemes súlyzós edzéseket is végezned, nem kizárólag kardiózni, hiszen a nagyobb izomtömeg gyorsabb anyagcserét, így gyorsabb fogyást is jelent.

4. Túl szigorú a diéta

Ha nem indul be a fogyás, az attól is lehet, hogy túlságosan kemény diétát szabtál meg magadnak. Egyrészt ha kizársz minden finomságot az életedből, nagyobb lesz a csábítás, ebből pedig komoly túlevések lehetnek. Másrészt pedig, ha éhezteted magad, a szervezeted raktározni kezd, így nem fog beindulni a súlyvesztés. Keress könnyen tartható, egészséges diétát, olyat, amit azután is tudsz tartani, miután lefogytál – hiszen a cél az életmódváltás, nem a gyors fogyás. Ha pedig egyedül nem megy, kérd dietetikus szakember segítségét.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.