Három hónapig csak szardíniát evett: meglepte az eredmény

Sardines,In,Can,Isolated,On,White,Background,Top,View
Shutterstock - Maria Alam Sraboni
diéta Szardínia fogyás
A 62 éves asszony 15 kilótól szabadult meg úgy, hogy három hónapon keresztül csak egy dolgot evett. Minden nap négy doboz szardíniát evett, kiegészítve MCT olajjal (mely kókusz- vagy pálmamagolajból származik), így körülbelül 1500 kalóriát vitt be naponta.

Egy 62 éves nyugdíjas katonai terapeuta, aki súlyos lábfájással, gyulladással és ételfüggőséggel küzdött, azt állítja, hogy több mint három hónapon át tartó szardínia diétával 15 kilót fogyott. „Az emberek azt hiszik, teljesen őrült vagyok” – mondta Jane Crummett a floridai orvosnak, Annette Bosworth-nek (ismertebb nevén Dr. Boz) a múlt hónapban.

szardínia
Három hónapig csak szardínia volt, amit megevett: meglepte az eredmény
Forrás: Shutterstock

Három hónapig csak szardíniát evett: meglepte az eredmény

Crummett korábban 108 kilót nyomott, és plantáris fasciitisben szenvedett, ami miatt nehezen tudott járni. 2020-ban kezdett el egy paleo diétát, amivel 30 kilót fogyott, de később megállt a fogyása, és a kilók visszakúsztak. Májusban elege lett, amikor ismét 89 kilóra hízott, és úgy döntött, kipróbálja Dr. Boz 72 órás szardínia böjtjét, amely állítólag felgyorsítja az anyagcserét, és elősegíti a ketózist, hogy a szervezet gyorsan zsírt égessen energiaként. Crummett folytatta a szardíniadiétát, és ez lett az egyetlen étkezése. Minden nap négy doboz szardíniát fogyaszt, kiegészítve MCT olajjal (mely kókusz- vagy pálmamagolajból származik), így körülbelül 1500 kalóriát visz be naponta.

Nem éheztetem magam

– mondta Crummett.

A 98. naphoz érve a nő dicsérte a diétát, mert visszaadta az energiáját, lejjebb ment a vércukorszintje és enyhültek a fájdalmai. Elmondása szerint az első két hét alatt 5 kiló folyadékot adott le.

Az amerikai étrendi irányelvek szerint a felnőtteknek hetente legalább 230 gramm tengeri halat kellene fogyasztaniuk. A szardínia tele van fehérjével, omega-3 zsírsavakkal, D-vitaminnal és kalciummal, miközben viszonylag alacsony a kalóriatartalma. Azonban Dr. Masarat Jilani az Egyesült Királyságból felhívta a figyelmet arra, hogy a higany felhalmozódhat a szervezetben, és más hátrányai is lehetnek ennek a népszerű diétának.

Nem mindenki esküszik erre a diétára...

„Először is, a szardínia nem tartalmaz rostot. A rostok elengedhetetlenek az emésztéshez és a bélrendszer egészségéhez. Egy kizárólag szardíniára alapozott étrend székrekedést okozhat mondta Jilani a Surrey Live-nak a héten.

„A szardíniát általában sóval vagy olajjal tartósítják” – folytatta. „Ha sós szardíniát eszünk, túlzott nátriumbevitellel kell számolni, ami magas vérnyomást okozhat és megterhelheti a veséket.” Ráadásul egy ilyen szigorú diétát nehéz fenntartani.

Luke Winkie, a Slate írója, arról számolt be, hogy a 24 órás szardínia böjt végén egy zacskó 99 centes kukoricachipset vett a sarki boltból, miután szédült, fáradt és nem tudott koncentrálni.

A diéta szabályai szerint csak szardíniát, vizet, fekete teát vagy kávét lehet fogyasztani. Engedélyezett a csípős szósz, a mustár, a citrom és a bors, de szénhidrátot nem lehet enni.

„Mindent figyelembe véve, biztosan vannak ennél rosszabb divatdiéták is, amiket ki lehet próbálni” – írta Winkie ebben a hónapban. Egy YouTuber, aki egészséggel és fitnesztrendekkel foglalkozik, jobb eredményeket ért el.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.