5 orbitális hálószoba berendezési baki – Lehet, hogy ezért nem alszol jól

Alvó nő
Shutterstock - George Rudy
alvászavar otthon lakberendezés
Az alvás minőségét erősen befolyásolja a hálószoba hangulata, berendezése: érdemes pár jó tanácsot megfogadni a nyugodt hangulat elérése érdekében.

A megfelelő minőségű pihenés szervesen hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez. Ha nem alszunk jól, az jelentős fizikai és mentális problémákhoz vezethet. Éppen ezért érdemes odafigyelnünk arra, hogy milyen hangulatban töltjük a napunknak azt a részét, amely a regenerálódásról, pihenésről szól. A hálószoba berendezése fontos szempont.

piros hálószoba
A jó alvás érdekében érdemes pár hálószoba berendezési hibát elkerülni
Forrás: Shutterstock

Ezeket a hálószoba berendezési bakikat semmiképp se kövesd el, ha jól akarsz aludni

1. Erős, rikító falszín

A tűzpiros, az élénk sárga, vagy a rikító kék kifejezetten előnytelen hálószobába – ezek a színek ugyanis nyugtalanító hatással vannak ránk. Ugyanez igaz a harsány mintákra és az olyan dekorációkra is, amelyeken idézetek, életbölcsességek olvashatók – ezek gondolkodásra serkentik az agyunkat, így nehezebb elérni a nyugodt, pihentető állapotot.

2. Rendetlenség

Jelentősen megzavarhatja a nyugalmunkat egy-egy ott felejtett kávéscsésze, pizzás doboz, használt papír zsebkendő és minden olyan tárgy, amely ránézésre nem az otthon melegének kellemes érzetét erősíti bennünk. Ugyanez vonatkozik az éjjeliszekrényre is – ne használjuk „kacattárolónak”, nem fog jólesni, ha az éjszaka közepén véletlenül leverünk valamit onnan. A rendetlenség, kosz, piszok negatív hatással van a komfortérzetünkre, amely a hálószobában sokkal fontosabb, mint a lakás bármely másik pontján.

3. Hideg fény, TV, és különböző apró pici fények

A TV villódzó fényei, a hideg fényű lámpák, kütyük, az elosztó apró világítása mind rettentő rossz hatással vannak az alvásminőségünkre. Ezek helyett dobd fel a hálód meleg fényfüzérekkel, gyertyákkal – érdemes elemeset választani, nehogy elaludj az égő gyertya mellett.

4. Az ágy fejrésze észak felé néz

Az ágy elhelyezésénél figyelj arra, hogy a fejrésze dél, dél-nyugat, vagy dél-kelet felé nézzen. A testünk körül ugyanis található egy mágneses mező, amelynek az északi pólusa a fejnél található. Ha a testünk és a föld északi mágneses pólusa találkozik, akkor a kettő taszítani fogja egymást és ez megzavarja az alvást.

5. Nehezen nyitható vagy hozzáférhető ablakok

Nem érdemes az ablakhoz közvetlenül ágyat, komódot elhelyezni, ugyanis ha nem férünk hozzá könnyedén az ablakhoz, nehezebben szánhatjuk rá magunkat a szellőztetésre – a friss levegő pedig a jó alvás egyik alapfeltétele. Használhatunk különböző nyugtató hatású, jó minőségű illóolajokat is, csak figyeljünk arra, hogy kizárólag természetes összetevőket tartalmazzon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.