Vigyázz a konzervekkel: ha ezt tapasztalod, semmiképpen ne egyél belőle

Cans,With,Food,,On,A,Dark,Background.
Shutterstock - AtlasStudio
óvatosság konzerv étel
Bár pazarlásnak tűnik, ha élelmiszert dobunk ki, bizonyos helyzetekben az egészségünk megőrzése érdekében ez szükséges lehet. A szakértő szerint soha ne fogyasszunk olyan konzervet, ami be van horpadva.

Dr. Raj a TikTokon osztott meg egy videót, amelyben bemutatja, mire figyeljünk, ha horpadt konzervvel van dolgunk. Az első dolog, amit ellenőrizni kell, azok az illesztések. Ha a horpadás a konzervek illesztését érinti, az komoly problémát jelezhet, mivel ez azt jelentheti, hogy a tartalma megsérült.

konzerv
Vigyázz a konzerv ételekkel: ha ezt tapasztalod, semmiképpen ne egyél belőle
Forrás: Shutterstock

Vigyázz a konzerv ételekkel: ha ezt tapasztalod, semmiképpen ne egyél belőle

„Ha horpadt konzervet találsz, nézd meg alaposan”mondta Dr. Raj. „A legjobb, ha eltávolítod a címkét, hogy megnézhesd, érinti-e a fémdoboz illesztését. Ha az oldalsó varrás is meg van nyomva, dobd ki, mert valószínűleg veszélyes.”

Ha a horpadás nem érinti az illesztéseket, az élelmiszer valószínűleg biztonságos. Fontos, hogy ha a konzerv láthatóan összenyomódott vagy úgy tűnik, hogy felrobbanásra kész, azt is ki kell dobni. Nem minden dentált konzerv veszélyes, de ha kétségeid vannak, mindig jobb, ha biztonsági okokból inkább kidobod.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.