A hercegné egészségügyi állapotáról vallott: így van most Sarah Ferguson

Global Citizen Now - Health & Climate Financing Sessions
Getty Images for Global Citizen/Global Citizen Now - Health & Climate Financing Sessions - Rob Kim
kettős diagnózis Sarah Ferguson rák
York hercegnéje arra ösztönzi az embereket, hogy soha ne hagyják ki az orvosi vizsgálataikat, hiszen a saját életét is ezek mentették meg a mell- és bőrrák diagnózisát követően. Sarah Ferguson friss egészségügyi híreket osztott meg a kezelései után, és elmondta, hogy „jók a kilátásai”, bár elismerte, hogy folyamatos ellenőrzésekre lesz szüksége a jövőben.

Sarah Ferguson elmesélte, mit érzett, amikor megtudta a kettős diagnózisát, és attól tartott, hogy ez „halálos ítélet”. Hálás azonban az orvosi vizsgálatoknak és a beavatkozásoknak, amelyek megmentették az életét, és most azon dolgozik, hogy másokat is arra bátorítson, hogy soha ne halogassák az orvosi időpontokat.

Sarah Ferguson
Sarah Ferguson egészségügyi állapotáról vallott
Forrás: Getty Images

A hercegné egészségügyi állapotáról vallott: így van most Sarah Ferguson

Az utóbbi hónapokban több királyi családtag is egészségügyi problémákkal küzdött: Károly királyt 2024 januárjában diagnosztizálták rákkal, Katalin hercegné március 22-én egy videóban osztotta meg rákos beteg. Sarah-t 2024 januárjában diagnosztizálták rosszindulatú melanómával, egy évvel a mellrák diagnózisa után.

Amikor közlik veled, hogy rákos vagy, nem tehetsz mást, mint hogy arra gondolsz, hogy ez halálos ítélet. Az elméd a legsötétebb helyekre kalandozik, és azon tűnődsz, mi vár rád, és hogyan fogod megosztani a hírt a családoddal.

 

 - mesélte Ferguson. 

Majd hozzátette: „Majdnem kihagytam a vizsgálatot, mert nem volt kedvem egy forró nyári napon beutazni London belvárosába, és gondoltam, majd elhalasztom. Csak akkor említettem meg ezt véletlenül a nővéremnek, Jane-nek, aki épp Ausztráliából hívott, és ő, mint idősebb testvér, ragaszkodott hozzá, hogy menjek el. Az a vizsgálat és a kezelés megmentette az életemet.”

Sarah most arra ösztönöz másokat, hogy vegyenek részt szűrővizsgálatokon, és ne halogassák az orvosi időpontokat. „Én magam vagyok az élő bizonyítéka annak, hogy mennyire fontos nem kihagyni a szűrővizsgálatokat, és azonnal ellenőriztetni a tüneteket” – jelentette ki.

Sarah meg van győződve arról, hogy állapotát az okozta, hogy a '70-es években, amikor fiatal volt, a naptej használata nem volt olyan elterjedt, mint manapság. Az orvosok szerint „a kilátások biztatóak”, de óvatosak abban, hogy kijelentsék, „rákmentes”. Sarah szerint „a kezelés eredményesnek tűnik”, és minden jel arra utal, hogy a rák nem terjedt tovább, és nem tért vissza.

„Elfogadtam azt a valóságot, hogy a rendszeres egészségügyi szűrések mostantól az életem részét képezik” – mondta Sarah, aki küldetésének érzi, hogy saját tapasztalatai révén hívja fel a figyelmet a rákmegelőzés fontosságára.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.