Leesett az első hó a Mikulás falujában: kezdheti a készülődést Joulupukki

karácsony lappföld havazás Mikulás
Lappföldre beköszöntött a tél, leesett az első hó Rovaniemiben. A Mikulás falujában még a belvárosi utcahálózat is rénszarvasfejet formáz.

A legtöbb gyerek úgy tudja, a Mikulás az Északi-sarkról érkezik, de valójában Lappföldön él, a finn-orosz határon. A finnek szerint a valódi címe 99999 Korvatunturi, de ide sajnos nem juthat be senki, ezért a Mikulás-rajongókat Rovaniemi, Lappföld fővárosa fogadja. Itt van Joulupukki irodája és postahivatal is.

mikulás faluja, Rovaniemi, Lappföld
Ilyen csodás a Mikulás faluja télen
Forrás: https://www.instagram.com/santaclausvillage_rovaniemi/

Ha eddig a Mikulás még nem kezdte volna meg a készülődést a szezonra, akkor csütörtökön biztosan elkezdte csipkedni magát. Leesett ugyanis az első hó Rovaniemiben. Lappföldön az első havazás általában szeptember végén, október elején érkezik, tehát most sem késlekedett. A Finn Meteorológiai Intézet által használt szabványok szerint az számít hótakarónak, ha az adott napon reggel 9 óráig egy centiméter hó marad a földön valamelyik meteorológiai állomáson. Ez most úgy tűnik nem következett be. Esette ugyan hó, de sajnos nem maradt meg: a tegnap esti képeken még csodás, fehér épületeket láthatunk....

 

... a ma reggeli élőkamerás felvételek pedig már csak hófoltokat mutatnak. 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.