Egyre több ember szenved inzulinrezisztenciától vagy 2-es típusú diabétesztől, a betegek száma nő, ami nemcsak őket teszi próbára, de az egészségügyet is. Mivel az édességeket mindenki szereti, nagyon nehéz megállni, hogy ne fogyasszunk, annak ellenére, hogy az eredmény sokszor szembetűnő, ha másban nem, idővel a súlygyarapodásban egészen biztosan megmutatkozik A Harvard Egyetem tudósainak tanulmánya szerint azonban a kakaóbabból származó antioxidánsok magas koncentrációja az étcsokoládéban „segíthet a szervezetnek felszívni a cukrot a vérből, és ellensúlyozhatja a telített zsírok és a cukor súlygyarapodásra és cukorbetegségre gyakorolt hatását”.
A kutatócsoport 192 000 ember 30 éven át vezetett élelmiszer- és egészségügyi feljegyzéseit vizsgálta. Arra jutottak, hogy sem a tej-, sem a fehér csokoládé nem tartalmaz elég kakaót ahhoz, hogy hasznát vegyük a megelőzésben. Viszont heti 5-ször 3 kocka étcsokoládé 21 százalékkal csökkentette a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.
A Diabetes UK jótékonysági szervezet azonban az étcsokoládé helyett a a kiegyensúlyozott étrendet, a testmozgást és a tartós fogyást ajánlja a cukorbetegség 2-es típusának megelőzéséhez. Hozzáadott cukrot nem tartalmazó italokat, finomított szénhidrátok helyett teljes kiőrlésű gabonaféléket javasol, illetve a vörös és feldolgozott húsok, mint a szalonna, sonka, kolbász, sertés-, marha- és bárányhús fogyasztásának csökkentését ajánlja. Ezen kívül magvak, diófélék, zöldségek és gyümölcsök fogyasztását javasolják a betegségmegelőzéshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.