Szívszorító felvételek Céline Dion betegségének kezdeti tüneteiről: már 17 évvel ezelőtt jelentkeztek

Celebrity Sightings In New York - March 08, 2020
GC Images - Jose Perez/Bauer-Griffin
betegség tünetek Céline Dion
Céline Dion 2022-ben mondta el, hogy súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. Az énekesnő azonban már 17 évvel ezelőtt gyógyíthatatlan betegségének tüneteivel.

Céline Dion a 2008-as világkörüli turnéja során már küzdött a ritka neurológiai betegség, a merevember szindróma tüneteivel. Nemrégiben napvilágot látott szívszorító felvételek mutatják be, hogyan kezdődtek, hogy melyek voltak a betegség első tünetei a Taking Chances turné alatt.

Céline Dion
Céline Dion már 17 évvel ezelőtt küzdött betegsége kezdeti tüneteivel
Forrás: GC Images

Céline Dion betegségének kezdeti tünetei

Az énekesnő 2010-es, Celine: A világ szemén keresztül című dokumentumfilmből származó felvételeken az orvosainak panaszkodik elviselhetetlen görcsökről és megfázásszerű tünetekről, amelyek már akkor is akadályozták az éneklésben. Két évvel korábban, 2008-ban egy turné során készült videón az akkor 40 éves Céline az orvosának a tüneteiről vallott: 

A legfőbb problémám most a nyakam, nem tudom ellazítani a nyakamat, így nem tudom ellazítani a hangszálaimat sem, és nem tudok megfelelően énekelni.

Majd hozzátette: 

A legfőbb problémám nem az, hogy nem tudom kiénekelni a magas hangokat, hanem hogy görcsölök, görcsöl a szemöldököm, görcsölnek a füleim

Beszélt arról is, hogy sokkal hamarabb elfárad, már a koncert előtt, mikor a rajongóival találkozik, kifullad és alig bír felmenni a színpadra. Előfordult, hogy alig tudott lélegezni, de ennek ellenére is folytatta a show-t.

Céline Dion elvesztette, ami a legfontosabb volt neki

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő egy friss interjú teaserében mesélte el, mi történt, amikor nemrég megpróbált énekelni. "Olyan érzés volt, mintha valaki fojtogatna" - idézt fel Céline Dion a pillanatot, amikor utoljára énekelni akart. "Mintha valaki erősen nyomná a gégémet és a garatomat. Ahhoz tudom hasonlítani, mintha csak egy hangszínen tudnál beszélni" - magyarázta az énekesnő. Céline Dion nem tudja, hogy valaha közönség elé tud-e majd állni: hiányoznak neki a fellépések, a mozgás, az éneklés, tehát minden, ami korábban az élete része volt. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.