A súlyos beteg Céline Dion megmutatta, milyen az, amikor görcsrohama van - VIDEÓ

"I Am: Celine Dion" New York Special Screening
Getty Images via AFP/2024 Getty Images - Getty Images via AFP
stiff-person-szindróma Céline Dion roham görcs
Az énekesnőnél 2022 augusztusában diagnosztázáltak stiff-person-szindrómát. A drámai felvételen Céline Dion egy ágyon fekszik, nyöszörög és folynak a könnyei.

2022-ben derült ki, hogy Céline Dion stiff-person-szindrómával küzd, de mire megszületett a diagnózis, az énekesnő már 17 éve beteg volt, akkor jelentkeztek az első tünetek. Dion az életéről és a betegséggel való küzdelméről dokumentumfilmet készített, melyben az is megmutatta, milyen az, amikor rátörnek a görcsrohamok.

Céline Dion
Céline Dion dokumentumfilmjének már az előzetese is sokkoló volt
Forrás: YouTube/Prime Video

A felvételen az látszik, ahogy az énekesnő egy ágyon fekszik, nyöszörög a fájdalomtól, és folynak a könnyei. Az egészségügyi személyzet beszél hozzá, de nem nagyon tud reagálni. Végül az orrába juttatják a váliumot. A stiff-person-szindrómával küzdő betegeknél az izmok összehúzódása esetén az agy nem érti a jelet, hogy engedje el őket, így görcsben maradnak. Az énekesnő esetében ez a roham 8 percig tartott. A váliumnak köszönhetően az énekesnő pár perc múlva jobban lett, fel tudott ülni.

A rohama előtt közvetlenül Céline a stúdióban volt, énekelt és dolgozott. Az orvos szerint pont ez váltotta ki a görcsöket, mert valószínűleg túlstimulálta az agyát.

A lenti videót csak erős idegzetűek indítsák el: 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.