Nyári balesetek – Így kerüld el az ügyeletet

leégés, bőpir, naptej, napégés
Shutterstock - aleks333
napégés csípés baleset
A nyár a pihenés, a szórakozás és a bulik időszaka, de nem árt óvatosnak lenni, az ördög ugyanis nem alszik. Fatális balesetek, sérülések miatt nem érdemes az orvosi ügyeleten, vagy kórházban tölteni az éjszakát.

Összegyűjtöttük a leggyakoribb nyári sérüléseket. A nyári balesetek sokak nyaralását teszik tönkre, ezekre figyelj, ha meg szeretnéd úszni:

nyári balesetek
Nyári balesetek

Nyári balesetek az utakon

A nyári hónapokban a közlekedési balesetek száma jelentősen megnő, különösen a kerékpáros és gyalogos balesetek. Fontos, hogy mindig viselj megfelelő védőfelszerelést, és tartsd be a közlekedési szabályokat. Autósként különösen figyelj a gyalogosokra és kerékpárosokra, különösen a nyaraló övezetekben. Egy gázolás akár tragédiával is végződhet. 

 Ételmérgezés
A nyári melegben az ételek gyorsabban romlanak, ami növeli az ételmérgezés kockázatát. Mindig ügyelj arra, hogy friss élelmiszereket vásárolj, és az elkészített ételeket időben tedd a hűtőbe. Kerüld a nyers tojásból készült ételeket, mint például a fagylaltok és sütemények. 

Rovarcsípések és kullancsok
A nyári hónapokban gyakoriak a rovarcsípések és a kullancsok által terjesztett betegségek. Használj rovarriasztót, és mindig legyen nálad rovarcsípésre való krém. A szabadban töltött nap után alaposan nézd át a testedet, és ha kullancsot találsz, azonnal távolítsd el.

Vízi balesetek
A vízi balesetek, különösen a fulladás, gyakoriak a nyári hónapokban. Mindig viselj megfelelő védőfelszerelést, és soha ne menj a vízbe felhevült testtel vagy alkohol fogyasztása után. Figyelj a gyerekekre, nekik különösen fontos, hogy mindig legyen felügyelet víz közelében. Ha egyedül indulsz vízitúrázni, oszd meg a családoddal a helyzetjelződet, ha baj van, érted tudnak menni. 

Napégés és napszúrás
A napégés és a napszúrás gyakori, különösen hőhullám idején. Kerüld a közvetlen napfényt a déli órákban, és mindig használj megfelelő faktorszámú naptejet. Viselj sapkát vagy fejkendőt, amit akár be is vizezhetsz, segít lehűteni a testedet. Emellett igyál sok folyadékot, hogy elkerüld a kiszáradást. Az izotóniás italok segítenek elkerülni a kiszáradást. 

Sportbalesetek
A nyári sportok, mint a biciklizés, görkorcsolyázás és úszás, számos veszélyt rejtenek magukban. Ha kezdő vagy, légy különösen óvatos. A mentőmellény, bukósisak, a térd és könyökvédő életmentő lehet, segít, hogy a sport biztonságos legyen. 

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy te is biztonságosan töltsd a nyarat, és elkerüld a leggyakoribb baleseteket

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.