Hogyan maradhat rákmentes Katalin hercegné? Az orvos most elárulja

Wimbledon 2024 - Day Fourteen - All England Lawn Tennis and Croquet Club
PA Images via Getty Images/Wimbledon 2024 - Day Fourteen - All England Lawn Tennis and Croquet Club - Mike Egerton - PA Images
rákmentes katalin hercegné orvos
A walesi hercegné hosszú felépülés előtt áll. Katalin hercegné a napokban újságolta el a hírt, miszerint befejezte a kemoterápiát, és lassan visszatér a munkába.

Megható videóüzenetében a hercegné így fogalmazott: „A célom most az, hogy mindent megtegyek azért, hogy rákmentes maradjak. Bár a kemoterápia véget ért, a gyógyulásom útja még hosszú, és napról napra kell haladnom.” Dr. Raj Arora háziorvos most elárulta, hogyan segítheti Katalin hercegné a gyógyulását és hogyan maradhat rákmentes.

Katalin hercegné
Az orvos elárulta, Katalin hercegné hogyan maradhat rákmentes?
Forrás: UK Press via Getty Images

Katalin hercegné hogyan maradhat rákmentes?

„Bármilyen kemoterápia után hosszabb fizikai és érzelmi felépülési időszakra van szükség, ezért a walesi hercegnénél is fokozatos gyógyulás várható” – kezdi Dr. Raj Arora. 

Ez nem történik meg egyik napról a másikra. Ez időt vesz igénybe, és Katalin is utalt erre a nyilatkozatában, tehát tisztában van a várható felépülési folyamattal. Ebben az időszakban számos dolgot tehet annak érdekében, hogy rákmentes maradjon, és vannak olyan életmódbeli változtatások, amelyek segíthetnek ebben

 – folytatja az orvos.

1. Egészséges étrend

Dr. Arora szerint a megfelelő étrend kulcsfontosságú a gyógyulásban. „Katalin hercegnének egészséges, kiegyensúlyozott étrendre van szüksége, amely tele van antioxidánsokkal, sok gyümölccsel, zöldséggel, sovány fehérjékkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és hüvelyesekkel.” Hozzáteszi, hogy a feldolgozott élelmiszerek, vörös húsok, cukros italok és magas zsírtartalmú ételek fogyasztását korlátozni kell.

2. Aktív életmód

Katalin hercegné köztudottan szereti a testmozgást, ami elengedhetetlen a felépülését illetően. „A gyógyuló betegeknek fokozatosan kell bevezetniük a testmozgást az életükbe, és fontos, hogy fizikailag aktívak maradjanak, rendszeres testmozgást végezve. Az olyan tevékenységek, mint a séta, kocogás vagy úszás mérsékelt intenzitással emelik meg a pulzusszámot” – mondja Dr. Arora. 

Hetente 100-150 perc testmozgás lenne ideális, bár ez a felépülés időszakában nem mindig megvalósítható, ezért fokozatosan kell kezdeni, kisebb lépésekkel, majd növelni az intenzitást.

3. Védekezés a napsugarak ellen

„Fontos a napsugárzás kockázati tényezőinek csökkentése, ezért Katalin hercegnének ügyelnie kell arra, hogy mindig használjon naptejet és védőruházatot – magyarázza az orvos.

4. Toxinok elkerülése

„A dohányzás kerülése és az alkoholfogyasztás mérséklése kulcsfontosságú a gyógyulásban” – mondja Dr. Arora. „Mindkettő komoly kockázati tényezője a különböző ráktípusoknak. Ezen kívül fontos az egyéb környezeti toxinok, például az azbeszt és a szennyezőanyagok elkerülése is.”

5. Stresszmentesség

Bár Katalin hercegné háromgyermekes anya és a királyi család magas rangú tagja, így bizonyos mértékű stresszt biztosan tapasztal, Dr. Arora arra figyelmeztet, hogy a tartós stressz növelheti a rák kialakulásának kockázatát. „A stressz csökkentése segít a rákmentesség megőrzésében. Ennek módja egyénenként eltérő, de általában a relaxációs technikák, mint a mindfulness vagy a család és barátok támogatása sokat segíthetnek. Mások számára a meditáció, a jóga, a testmozgás is hatékony lehet” – teszi hozzá.

Tudjuk, hogy Katalin hercegné a természetben keresett megnyugvást a kezelések során, és reméljük, hogy a szabadban töltött idő továbbra is jótékony hatással lesz rá.

6. Rendszeres szűrővizsgálatok

„A rendszeres orvosi ellenőrzések és szűrővizsgálatok fontosak, mivel a korai felismerés kulcsfontosságú a rák megelőzésében” – emeli ki Dr. Arora. „Tudjuk, hogy ha a rákot korai stádiumban felismerik, akkor az a legjobban kezelhető.”

7. Megfelelő alvás

A walesi hercegnő korábban elismerte, hogy alvásproblémákkal küzdött, azonban a megfelelő pihenés elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

„Napi 7-9 óra pihentető alvásra van szükség ahhoz, hogy egészségesek maradjunk” – mondja Dr. Arora. 

Az alváshigiénia fontos, ezért Katalin hercegnének el kell tennie a kék fényt kibocsátó eszközöket, és megfelelően fel kell készülnie az esti pihenésre, hogy a szervezete regenerálódni tudjon.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.