Kiderült, mit eszik Diddy a börtönben: nem ehhez van szokva

Diddy, rapper
AFP or licensors/(FILES) US producer-musician Sean "Diddy" Combs attends the 2022 Billboard Music Awards at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada, May 15, 2022. Combs will plead not guilty on September 17, 2024, to racketeering and sex trafficking charges, his lawyer said ahead of a court appearance by the superstar rapper. Combs, 54, was arrested on September 16 by federal agents acting on a sealed indictment filed by the US Attorney for the Southern District of New York. (Photo by Maria Alejandra CARDONA / AFP) - AFP
Diddy bűnszervezet börtön étkezés
Miután visszautasította a bíróság az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését, Diddy kénytelen volt bevonulni a New York-i Metropolitan Detention Centerbe. A börtönök menüjét központilag határozzák meg, így a rapper kénytelen lesz megszokni, hogy gabonapelyhet reggelizik és tacót vacsorázik.

A Brooklynban található börtön, a Metropolitan Detention Center a kemény körülményeiről ismert. A létesítményben ültek olyan hírességek is, mint R. Kelly, Fetty Wap, Allison Mack és Ghislaine Maxwell. A börtöncella messze áll Diddy Los Angeles-i és miami megavilláitól, és a rabok reggeli menüje sem a rapper megszokott luxusételeiből áll: gyümölcsöt, gabonapelyhet, péksüteményt és sovány tejet tartalmaz, de a raboknak lehetőségük van kávéfogyasztásra is.

diddy, börtön
Diddy egy darabig a börtön vendégszeretetét élvezheti
Forrás: AFP

A börtönkoszt nem éppen az, amihez Diddy szokott, de éhenhalni biztos nem fog

a reggeli gabonapehely és gyümölcsök után Diddy az ebédtől sem fog hanyatt esni. Az ebédválaszték naptól függően rántotta, csirkés wrap, csirkés szendvics, fekete babos hamburger, sült csirke, sült hal vagy marhahúsos taco. A raboknak köretként káposztasalátát, kekszet, gyümölcsöt, zöldbabot, pinto babot, rizst, zöldborsót és kukoricát kínálnak. Diddy vacsorára chili mac, Sailsbury steak, pulykasült, tészta, marhahús és brokkoli vagy sült csirke- rizs közül választhat. Hétvégén pedig sajtos pizzát kap spenóttal.

Bár nyilvánvalóan nem ehhez van szokva, azért Diddy éhen egészen biztosan nem hal majd, és valószínűleg a menüsor lesz a legkisebb gondja a zenei producernek a börtönben töltött ideje alatt.

Miért került börtönbe Diddy?

A rappert szeptember 16-án, hétfőn tartóztatták le szövetségi ügynökök. Az esküdtszéki vádiratból kiderült, hogy a mogult szexkereskedelemmel, zsarolással és emberrablással vádolják. A jogi dokumentumok szerint Diddyt bántalmazta, fenyegette és kényszerítette a körülötte lévő nőket és másokat, hogy „kielégítsék szexuális vágyait, megvédjék a hírnevét és eltitkolják a viselkedését”.

„Ennek érdekében az általa vezetett és irányított sokrétű üzleti birodalom alkalmazottaira, erőforrásaira és befolyására támaszkodott — olyan bűnszervezetet hozva létre, amelynek tagjai és társai többek között szexkereskedelemben, kényszermunkában, emberrablásban, gyújtogatásban, megvesztegetésben és az igazságszolgáltatás akadályozásában vettek részt, illetve próbáltak részt venni” — olvasható a vádiratban.

Az is kiderült, hogy Diddy megrendezett szexuális aktusokra kényszerített nőket hivatásos férfi pornószínészekkel, és azokról felvételt készített. Az ügyészek azt állították, hogy Diddy az általa felvett videókat a nők ellen használta fel. A zenei producer otthonában több mint 1000 üveg síkosítót és babaolajat találtak az év elején a szövetségiek razziái során.

Az ügyvédek igazságtalannak tartják a bírósági eljárást, azt állítják, hogy Diddy tisztes családapa, aki ugyan nem tökéletes, de nem is bűnöző. Az ügyészség szerint azonban fennáll a rappernél a szökés veszélye (is többek között), ezért és a vádak súlyossága miatt nem védekezhet szabadlábon, a felajánlott 50 milliós óvadék ellenére sem. A bíróság az ügyészekkel értett egyet, így Diddynek egy jó ideig gabonapelyhen és tacón kell élnie.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.